ingyenes webstatisztika

Tőzsdenyitás előtt – Iránykeresésre számítanak az elemzők a magyar tőzsdén

Iránykeresésre számítanak a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) csütörtökön az MTI-nek nyilatkozó piaci szakértők.

Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője kommentárjában közölte, iránykereséssel indulhat a kereskedés a magyar tőzsdén. Felidézte, hogy a napokban negatív korrekció indult a BÉT-en, annak ellenére, hogy a nemzetközi befektetői hangulat kifejezetten pozitív volt. Az elemző szerint csütörtökön is folytatódhat az enyhe korrekció, ugyanakkor gyorsan változhat a hangulat.
A vezető részvények közül az OTP-nél továbbra is a 13 250 forintnál húzódó történelmi maximumra érdemes figyelni, amely meghatározó ellenállási szintet képez. A Mol folytatta a csökkenő mozgást, 2800 forintnál húzódik fontos támasz, ennek letörése esetén az elemző szerint negatívvá válna a technikai kép. A Magyar Telekomnál 450 forintnál húzódik fontos ellenállási szint, míg a Richter jegyzésében az 5000 forintos szintre lesz érdemes figyelniük a befektetőknek.

Kiss Nicholas, az Erste Befektetési Zrt. részvényelemzője elmondta, hogy a nemzetközi piacokon nem látható érdemi elmozdulás, így az elemző szerint csütörtökön a nyitásnál iránykeresés várható a BÉT-en.
Hozzátette, a Richternél emelkedés várható, a Mol, az OTP és a Magyar Telekom esetében viszont a befektetők döntéseit vélhetően a kivárás jellemzi majd, ugyanis a piaci szereplők most elsősorban a Brexit tárgyalások alakulására figyelnek.
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 173,52 pontos, 0,43 százalékos csökkenéssel, 40 404,66 ponton zárt szerdán. A részvénypiac forgalma az átlagosnál magasabb, 14,9 milliárd forint volt. A Mol 36 forinttal, 1,26 százalékkal 2810 forintra gyengült, 2,2 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 30 forinttal, 0,23 százalékkal 13 120 forintra esett, forgalmuk 7 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom 1 forinttal, 0,22 százalékkal 446 forintra erősödött, forgalma 244,8 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 38 forinttal, 0,77 százalékkal 4970 forintra nőtt, forgalmuk 3,9 milliárd forintot ért el.(MTI)

640x40_feher
Scroll To Top