ingyenes webstatisztika

Tőzsdenyitás előtt – Iránykeresés, kis emelkedés várható a nyitáskor

Iránykereséssel, minimális emelkedéssel indulhat a kereskedés kedden a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) az MTI-nek nyilatkozó elemzők szerint.

Kocsis Márió, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője az MTI-nek elmondta, hogy nem mutatnak biztos irányt a határidős indexek.
Kifejtette, az amerikai piacon a technológiai papírok vezetésével kisebb profitrealizálás rajzolódik ki, az ázsiai részvények többsége emelkedik, ahol a kedden kezdődött amerikai-kínai kereskedelmi tárgyalások vannak fókuszban.
Kiemelte, a magyar piacon hétfőn nyári hangulat volt, lényegi forgalom és elmozdulás nélkül. Az OTP hétfőn a korábbi lokális csúcsoktól visszaaraszolva a száz napos mozgóátlag alatt is volt, innen kisebb emelkedés lehet kedden a bankpapír árfolyamában.
Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője az MTI-nek küldött kommentárja szerint minimális emelkedéssel indulhat kedden a kereskedés, de szerinte továbbra sincs átütő erő a hazai piacon.

Az elemző szerint az OTP árfolyamában a 12 400 forintos támaszra érdemes koncentrálni, mivel letörése esetén további csökkenés jöhet. A Mol továbbra is a 3000-3100 forintos tartományban mozoghat, nem várható nagyobb elmozdulás. A Richter grafikonján az 5000 és az 5300 forintos szintek határolják be a mozgást, míg a Magyar Telekom jegyzése ismét emelkedésnek indult, van esély a 445 forintos szint elérésére a következő napokban – írta kommentárjában Varga Zoltán.
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 40,96 pontos, 0,10 százalékos emelkedéssel, 41 006,44 ponton zárt hétfőn. A részvénypiac forgalma 6,8 milliárd forint volt. A vezető részvények erősödtek a pénteki záráshoz képest, a legnagyobb mértékben, 1,15 százalékkal a Magyar Telekom drágult. A Mol 2 forinttal, 0,07 százalékkal 3024 forintra erősödött, 1,1 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 10 forinttal, 0,08 százalékkal 12 440 forintra nőtt, forgalmuk 2,6 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 5 forinttal, 1,15 százalékkal 438 forintra emelkedett, forgalma 37,9 millió forint volt. A Richter-papírok ára 25 forinttal, 0,49 százalékkal 5160 forintra nőtt, forgalmuk 786,3 millió forintot ért el.
A BÉT vezérigazgatója az Est Media kérésére kedden a kereskedési idő kezdetétől a “lezárás szakasz” végéig felfüggesztette az Est Media törzsrészvényeivel való kereskedést. A kibocsátó azzal indokolta a kérést, hogy a felfüggesztés időtartama alatt olyan tájékoztatást kíván közzétenni, amely jelentős mértékben befolyásolhatja az általa kibocsátott értékpapírok árfolyamát.(MTI)

640x40_feher
Scroll To Top