ingyenes webstatisztika
Home / _További hírek / Tőzsdenyitás előtt – Indexemelkedés várható az európai tőzsdék nyitásakor

Tőzsdenyitás előtt – Indexemelkedés várható az európai tőzsdék nyitásakor

Erősödő indexekre lehet számítani pénteken a főbb európai tőzsdék nyitásakor.

A Dow Jones és a Reuters hírügynökség tőzsdei szakértőket idézve a londoni FTSE-100 indexre 42 pont, 0,7 százalék emelkedéssel 6055 ponton, a frankfurti DAX indexre 80 pont, 0,9 százalék erősödéssel 9411 ponton, a párizsi CAC-40 indexre 32 pont, 0,8 százalék nyereséggel 4280 ponton jelezte előre a pénteki nyitást.
Az európai indexek nagy nyereséggel zártak csütörtökön, a londoni FTSE-100 2,48 százalékkal 6012 pontra, a frankfurti DAX 1,79 százalékkal 9331 pontra, a párizsi CAC-40 2,24 százalékkal 4248 pontra emelkedett. Az euróövezet EuroStoxx50 index 1,92 százalékkal, az európai FTSE Eurofirst 300 index 2,02 százalékkal erősödött csütörtökön.
Az amerikai tőzsdék is számottevő nyereséggel zártak csütörtökön, és az ázsiai tőzsdék is jelentős emelkedéssel nyitották meg pénteken a globális kereskedési napot. Erősödtek valamelyest a csütörtökön még nagy veszteséget elszenvedő kínai indexek is.
Az európai tőzsdei nyitás előtt mintegy két órával a sanghaji és sencseni tőzsdéken jegyzett legnagyobb részvényeket követő CSI300 index 0,4 százalék emelkedést mutatott, a hongkongi Hang Seng index 1,6 százalékkal, a tajvani Weighted 0,6 százalékkal, a szöuli Kospi 0,1 százalékkal, a tokiói Nikkei225 index pedig 0,3 százalék nyereségben járt.
A piacok figyelme pénteken elsősorban a G20-ak hétvégi sanghaji csúcstalálkozójára irányul, ahonnan jelzéseket várnak a pénzpiaci turbulenciák és a gazdasági növekedési kockázatok kezeléséről.
A gazdasági válság után végrehajtott szerkezeti reformok 2013-2014-ben kezdődött lassulása tavaly is folytatódott, ami késlelteti a gazdasági fellendülést – figyelmeztet a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) Út a növekedéshez című kiadványában a világ 19 legnagyobb gazdaságát és az Európai Uniót tömörítő G20-csoport hétvégi sanghaji pénzügyi csúcstalálkozója előtt.
Hasonló hangvételben hívta fel a figyelmet még szerdán, szintén a G20-ak hét végi sanghaji csúcstalálkozójára készülve a Nemzetközi Valutaalap (IMF) arra, hogy az iparosodott országoknak összehangolt gazdaságösztönző, keresletélénkítő intézkedéseket kellene hozniuk a világgazdasági növekedési ütem lassulásának a megállítására. Ellenkező esetben az IMF idei globális GDP-növekedési előrejelzésének a csökkentésére kényszerülhet – figyelmeztetett.
Pénteken teszi közzé az Európai Bizottság februári üzleti hangulatindexét, valamint a német szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis a februári németországi infláció előzetes értéktét.
Az Egyesült Államokban a negyedik negyedévi GDP-növekedés második becslését teszik közzé.(MTI)

 

640x40_feher
Scroll To Top

 
Amennyiben szeretne részletesebb tájékoztatást kapni,
kérjük töltse ki az alábbi adatlapot.
Adatait bizalmasan kezeljük.

Név

Email cím

Telefonszám

 

×