ingyenes webstatisztika

Tőzsdenyitás előtt – Indexcsökkenés várható az európai tőzsdék nyitásakor

Indexcsökkenés várható csütörtökön az európai értékpapírpiacok nyitásakor az amerikai-kínai kereskedelmi tárgyalások által keltett befektetői nyugtalanság miatt.

A határidős indexjegyzések alapján a főbb tőzseindexek, a frankfurti DAX, a londoni FTSE-100 és a párizsi CAC-40 0,2-0,3 százalékos csökkenéssel kezdhetik a kereskedést.
Csütörtökön és pénteken az amerikai pénzügyminiszter, a kereskedelmi miniszter és az Egyesült Államok kereskedelmi képviselője tárgyalásokat folytat kínai illetékesekkel a külkereskedelmi kapcsolatokról, a kilátásba helyezett importvámok sorsáról.
A két ország közötti kereskedelmi feszültség eszkalálódásának a lehetősége már az ázsiai tőzsdéket is veszteségbe szorította a csütörtöki tőzsdenap kezdetén. Az európai nyitás előtt mintegy két órával Tokió 0,2 százalék, Szöul 0,5 százalék, Hongkong 1,6 százalék, Sanghaj 0,2 százalék veszteséget mutatott.

Az európai kereskedésben a kereskedelmi tárgyalások mellett a folyamatban lévő tőzsdei eredmény beszámoló szezon jelentéseire irányul elsősorban a figyelem. Csütörtökön a nagyobbak közül a Solvay, az Axa, az Adidas, a Bayer és a Volkswagen teszi közzé jelentését.
A makrogazdasági adatok közül az Eurostat áprilisi euróövezeti inflációs adatai befolyásolhatják az árfolyamok alakulását.
Az olajár az amerikai nyersolajkészletek növekedése és a rekordnagyságú termelés hatására csökkent: a Brent 0,33 százalékkal hordónként 73,12 dollárra, a WTI 0,22 százalékkal 67,78 dollárra. A múlt héten az amerikai nyersolajkészletek az idei legmagasabb szintre emelkedtek és az amerikai olajtermelés is új rekordot ért el napi 10,62 millió hordón. Az Egyesült Államok már több olajat termel mint Szaúd-Arábia és már csak Oroszország előzi meg napi 11 millió hordós termelésével.
Az eurót 0,28 százalékkal jegyezték erősebben 1,1984 dolláron, az arany határidős jegyzése legközelebbi teljesítésre 0,31 százalékkal emelkedett unciánként 1309,70 dollárra.
(MTI)

640x40_feher
Scroll To Top