ingyenes webstatisztika

Tőzsdenyitás előtt – Hatalmas jókedv Európában, támaszról nagyot emelkedhet a magyar index

Emelkedést várnak a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) szerdán az MTI által megkérdezett szakértők.

Nagy András, az Erste Befektetési Zrt. elemzője elmondta: a kedvező nemzetközi környezet miatt erősödésre számít a hazai tőzsdén. A török kamatemelés pozitív hangulatot váltott ki az európai piacokon, a forint is erősödött – közölte. Hozzátette azt is, a befektetők várják az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed szerdai döntését.
Sőre Balázs, a Buda-Cash Brókerház üzletkötője is úgy látja, hogy a várakozások pozitívak, enyhültek a fejlődő piaci aggodalmak. A nap második felében a Fed-ülés miatt inkább a kivárás lesz jellemző – tette hozzá.
Balásy Zsolt, az MKB Bank részvénystratégája szintén azt közölte, hogy a drasztikus török kamatemelés egyelőre megállította a napok óta látható, és már a fejlett piacokra is átterjedő eladói pánikot. Szerdán reggel pozitív nyitás lesz Európában, így az OTP is megpróbálkozhat újra az emelkedéssel – fogalmazott. A szakértő a Fed-ülés kapcsán is inkább pozitív meglepetésre számít.
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 92,33 pontos, 0,49 százalékos csökkenéssel, 18 707,40 ponton zárt kedden. A részvénypiac forgalma 9,9 milliárd forint volt. A Mol 210 forinttal, 1,52 százalékkal 13 620 forintra csökkent, 2,8 milliárd forintos forgalomban. Az OTP részvények ára 10 forinttal, 0,24 százalékkal 4260 forintra erősödött, forgalmuk 4,9 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 1 forinttal, 0,33 százalékkal 303 forintra nőtt, forgalma 238,5 millió forint volt. A Richter papírok árfolyama 30 forinttal, 0,64 százalékkal 4670 forintra esett, a részvények forgalma 1,8 milliárd forintot ért el.(MTI)

640x40_feher
Scroll To Top