ingyenes webstatisztika

Tőzsdenyitás előtt – Eséssel nyithat a magyar tőzsde az elemzők szerint

A kedvezőtlen nemzetközi befektetői események miatt negatív nyitásra számítanak csütörtökön a Budapesti Értéktőzsdén az MTI-nek nyilatkozó elemzők.

Kocsis Márió, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője az MTI-nek elmondta, az amerikai piacokon esés, illetve stagnálás volt szerdán, Ázsiában pedig újra előtérbe kerültek a globális növekedési félelmek.
Miután az európai határidős indexek is negatív képet festenek, így Magyarországon is eséssel nyithatnak a tőzsdék – mondta az elemző. A kereskedés irányát a későbbiekben a napközben történő események befolyásolhatják, délután érkeznek például az amerikai makrogazdasági adatok – fűzte hozzá.
Bosnyák Zsolt, az Equilor Befektetési Zrt. részvényelemzője az MTI-nek küldött kommentárjában szintén úgy vélekedett, hogy a gyengébb ázsiai makroadatok miatt enyhén eshet Európa nyitásban, és ezzel a magyar piac is.

Pénteken publikálja negyedik negyedéves gyorsjelentését az OTP, így ma kivárás jellemezheti a papírt – jegyezte meg az elemző. Szerinte a Mol tovább folytathatja lecsorgását, miután majdnem egy hete közzétett jó gyorsjelentése és a kedvező nemzetközi hangulat ellenére sem tudott emelkedni.
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 293,80 pontos, 0,72 százalékos csökkenéssel, 40 525,28 ponton zárt szerdán. A részvénypiac forgalma 10,7 milliárd forint volt. A Mol árfolyama 6 forinttal, 0,18 százalékkal, 3266 forintra csökkent, 2,2 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 90 forinttal, 0,76 százalékkal, 11 760 forintra esett, forgalmuk 5,4 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom 1 forinttal, 0,22 százalékkal, 466 forintra erősödött, forgalma 115,3 millió forint volt. A Richter-papírok 115 forinttal, 2,08 százalékkal, 5425 forintra gyengültek, forgalmuk 2,5 milliárd forintot ért el.(MTI)

640x40_feher 640x40_feher
Scroll To Top