ingyenes webstatisztika
Home / _További hírek / Tőzsdenyitás előtt – Esésre számítanak a szakértők a tőzsdén

Tőzsdenyitás előtt – Esésre számítanak a szakértők a tőzsdén

A negatív nemzetközi hangulat miatt esésre számítanak az MTI-nek nyilatkozó szakértők a tőzsdén csütörtökön.

Ballai Zoltán, a Raiffeisen Bank üzletkötője elmondta: a nagy ázsiai piacok mindegyike 2-4 százalékot esett reggelre, emiatt várakozása szerint folytatódik a negatív hangulat csütörtökön Európában is. A nap fontosabb eseményei közül kiemelte: 11 órakor jelenik meg az euróövezet fogyasztói árindexe, 13 óra 45 perckor lesz az Európai Központi Bank (EKB) kamatdöntése, ahol az elemző szerint nem változtatnak az alapkamaton.
Kiemelte a rubel árfolyamának és az olaj világpiaci árának további esését is, ami szintén hozzájárul a negatív hangulathoz.
Az Equilor Befektetési Zrt. az MTI-hez eljuttatott kommentárjában szintén kiemelte: az ázsiai piacok szinte mindegyike mínuszban kereskedett reggelre. Ez a negatív hangulat továbbgyűrűzhet az európai kereskedésre is, így negatív nyitásra számítanak a BÉT-en és a frankfurti börzén is.
A magyar tőzsde vezető részvényei folyamatos eladói nyomás alatt vannak a héten, ami vélhetően csütörtökön is kitart az Equilor elemzői szerint.
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 461,56 pontos, 1,99 százalékos csökkenéssel, 22 753,21 ponton zárt szerdán. A Mol árfolyama szerdán 335 forinttal, 2,53 százalékkal 12 880 forintra csökkent, 1,7 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 131 forinttal, 2,24 százalékkal 5714 forintra esett, forgalmuk 8,2 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 5 forinttal, 1,25 százalékkal 395 forintra gyengült, forgalma 488,4 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 90 forinttal, 1,65 százalékkal 5375 forintra csökkent, forgalmuk 3,1 milliárd forintot ért el.
(MTI)

640x40_feher
Scroll To Top

 
Amennyiben szeretne részletesebb tájékoztatást kapni,
kérjük töltse ki az alábbi adatlapot.
Adatait bizalmasan kezeljük.

Név

Email cím

Telefonszám

 

×