ingyenes webstatisztika

Tőzsdenyitás előtt: enyhén pozitív nyitás és napközben bizonytalan hangulat lehet

A Budapesti Értéktőzsde csütörtöki kereskedésén az elemzők enyhén pozitív nyitás és napközben bizonytalan hangulatot várnak.

Katona Norbert, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője szerint a Budapesti Értéktőzsde csütörtöki kereskedésén nulla körüli nyitás várható, de lehet akár kisebb emelkedés is.
Rámutatott: a Mol-piacának nem kedvez a Citigroup szerda esti bejelentése, miszerint 4 280 000 darab Mol-részvényt dob piacra, de részleteket nem lehet tudni. Az OTP esetében Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter devizahitelesekkel kapcsolatban tartott szerdai tájékoztatója nem szerencsés a banki papír számára. A magyar piacon a két legjobban teljesítő papír a Richter és a Telekom, pozitív nemzetközi piaci környezetben ezt a jó formát tovább tudják vinni csütörtökön is – tette hozzá.
A CIB Bank elemzői az MTI-hez eljuttatott reggeli elemzésükben kifejtik: szerdán bizonytalan maradt a hangulat a globális piacokon, a geopolitikai kockázatok új, jelentősebb pozitív hírek hiányában kivárásra, profitrealizálásra ösztönözték a piaci szereplőket a részvénytőzsdéken, miközben a biztonságos menedéknek tekintett eszközök iránt élénk maradt a kereslet. Csütörtökön az Egyesült Államokban fogyasztási és munkaerő-piaci statisztikákat tesznek közzé, míg Magyarországon az Államadósság Kezelő Központ kötvényaukciójára érdemes figyelni. A globális hangulatban számottevő változás nem várható, maradhat a bizonytalanba hajló hangulat, és ez az országspecifikus tényezőkkel együtt továbbra is a jelenlegi szintek körül, vagy valamivel gyengébb szinteken mozgó forint árfolyamot hozhat – vélik a CIB szakértői.
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 122,16 pontos, 0,64 százalékos csökkenéssel, 18 896,69 ponton zárt szerdán. A részvénypiac forgalma 6,8 milliárd forint volt, a vezető részvények ára vegyesen változott az előző napi záráshoz képest.
A Mol árfolyama 270 forinttal, 2,08 százalékkal 12 725 forintra csökkent, 610,3 millió forintos forgalomban.
Az OTP részvények ára 50 forinttal, 1,12 százalékkal 4400 forintra esett, forgalmuk 3,5 milliárd forintot tett ki.
A Magyar Telekom 2 forinttal, 0,58 százalékkal 344 forintra erősödött, forgalma 399,3 millió forint volt.
A Richter árfolyama 40 forinttal, 0,94 százalékkal 4295 forintra nőtt, forgalma 2,1 milliárd forintot ért el.(MTI)

640x40_feher
Scroll To Top