ingyenes webstatisztika
Home / _További hírek / Tőzsdenyitás előtt – Emelkedést várnak a szakértők a tőzsdén

Tőzsdenyitás előtt – Emelkedést várnak a szakértők a tőzsdén

Emelkedésre számítanak kedden a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) az MTI-nek nyilatkozó piaci szakértők.

Móró Tamás, a Concorde Értékpapír Zrt. vezető elemzője az MTI-nek elmondta: optimista nemzetközi hangulat nyomán a budapesti piac is emelkedhet, ennek mértéke fél-egy százalék közötti lehet. Emelkedett az olajár, az orosz kitettségen keresztül ebből az OTP és a Richter-részvények profitálhatnak – tette hozzá.
Kiss Mónika, az Equilor vezető elemzője kommentárja szerint tovább folytathatja a héten megkezdett emelkedést a BUX index, miután jelentősen javult a nemzetközi hangulat. Az olaj világpiaci ára közel 5 százalékot emelkedett arra a hírre, miszerint az oroszországi és szaúdi energiaminiszterek tárgyalóasztalhoz ülhetnek Dohában. Az elemzők nem várnak egyszeri termeléscsökkentést a megbeszéléstől, sokkal inkább egy ütemtervet a kitermelés csökkentésére – írta.
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 360,64 pontos, 1,59 százalékos emelkedéssel, 23 065,93 ponton zárt hétfőn. A részvénypiac forgalma 6,9 milliárd forint volt. A Mol 195 forinttal, 1,44 százalékkal, 13 700 forintra erősödött, 851,8 millió forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 160 forinttal, 2,74 százalékkal, 6000 forintra nőtt, forgalmuk 3,7 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 7 forinttal, 1,81 százalékkal, 394 forintra emelkedett, forgalma 337,3 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 19 forinttal, 0,38 százalékkal, 5045 forintra növelte értékét, a részvények forgalma 1,9 milliárd forintot ért el.(MTI)

640x40_feher
Scroll To Top

 
Amennyiben szeretne részletesebb tájékoztatást kapni,
kérjük töltse ki az alábbi adatlapot.
Adatait bizalmasan kezeljük.

Név

Email cím

Telefonszám

 

×