ingyenes webstatisztika

Tőzsdenyitás előtt: Emelkedést és nyugodt kereskedést várnak az elemzők

Emelkedésre és nyugodt kereskedésre számítanak az elemzők a Budapesti Értéktőzsdén pénteken.

Móró Tamás, a Concorde Értékpapír Zrt. vezető elemzője az MTI-nel elmondta, hogy emelkedésre számít a nemzetközi, köztük az európai piac támogató hangulata miatt. Szerinte az olajár csütörtöki drágulása kedvező lesz az orosz piac számára, illetve Magyarországon a Molnak.
A vártnál kedvezőbb amerikai autóértékesítési adat pozitív hír Magyarország, mint jelentős autóipari szereplő számára – emlékeztetett a Concorde Értékpapír Zrt. vezető elemzője.
A CIB Bank MTI-hez eljuttatott elemzésében rámutat arra, hogy pénteken az Egyesült Államokban a legfrissebb fogyasztói bizalmi index mellett ingatlanpiaci számokat publikálnak, ugyanakkor az európai makrogazdasági naptár üres, Magyarországon sem jelenik meg fontos mutatószám, a forint árfolyamát külső hatások alakíthatják.
Amennyiben a New York-i részvénypiaci stabilizáció jótékony hatása az ázsiai piacokra is átgyűrűzik a pénteki európai kereskedési órákat is nyugodtabb hangulat övezheti – írja elemzésében a CIB Bank.
Csütörtökön a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 184,06 pontos, 1,05 százalékos csökkenéssel, 17 319,42 ponton zárt. A részvénypiac forgalma 11,7 milliárd forint volt, a vezető részvények vegyesen teljesítettek az előző napi záráshoz képest.
A Mol-részvények ára 265 forinttal, 2,25 százalékkal 11 500 forintra csökkent, 2,1 milliárd forintos forgalomban. Az OTP papírok ára nem változott, 3920 forintot értek, forgalmuk 5,9 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 1 forinttal, 0,28 százalékkal 356 forintra erősödött, a forgalom 1,8 milliárd forint volt. A Richter-papírok árfolyama 70 forinttal, 1,76 százalékkal 3900 forintra esett, a részvények forgalma 1,3 milliárd forintot tett ki.(MTI)

640x40_feher
Scroll To Top