ingyenes webstatisztika
Home / _További hírek / Tőzsdenyitás előtt – Emelkedéssel kezdődhet a kereskedés pénteken

Tőzsdenyitás előtt – Emelkedéssel kezdődhet a kereskedés pénteken

Emelkedéssel kezdődhet a kereskedés pénteken a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) az MTI-nek nyilatkozó piaci szakértők szerint.

Rövid Szabolcs, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője az MTI-nek elmondta: optimista nemzetközi hangulatban, pluszban nyithat a magyar részvénypiac is, az amerikai és az ázsiai tőzsdéken is kedvező a hangulat. Hozzátette: a fontosabb makrogazdasági adatok közül pénteken a tőzsdei befektetők döntéseire a januári euróövezeti fogyasztói árindex előzetes értéke, vagy az Egyesült Államok negyedik negyedévi GDP-növekedésének előzetes értéke lehet hatással.
Az Equilor Befektetési Zrt. szakértői szerint a reggeli optimista hangulatot a japán jegybank intézkedése – a jegybank inflációgerjesztő szándékkal, negatív betéti kamattal lepte meg a piacokat – is támogatta, így az európai és magyar piacon is pozitív nyitásra számítanak. A Mol-részvények reagálhatnak az olajár emelkedésére – írták.
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 9,48 pontos, 0,04 százalékos emelkedéssel, 23 778,94 ponton zárt csütörtökön. A részvénypiac forgalma 9,8 milliárd forint volt. A Mol 65 forinttal, 0,47 százalékkal, 13 850 forintra erősödött, 1,8 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 3 forinttal, 0,05 százalékkal, 5960 forintra csökkent, forgalmuk 5,2 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 2 forinttal, 0,50 százalékkal, 395 forintra esett, forgalma 187,1 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama nem változott, 5600 forintot ért, a részvények forgalma 2,6 milliárd forintot ért el.(MTI)

640x40_feher
Scroll To Top

 
Amennyiben szeretne részletesebb tájékoztatást kapni,
kérjük töltse ki az alábbi adatlapot.
Adatait bizalmasan kezeljük.

Név

Email cím

Telefonszám

 

×