ingyenes webstatisztika
Home / Tőzsde / Magyar Tőzsde / Tőzsdenyitás előtt – Emelkedéssel indulhat a kereskedés a magyar piacon a szakértők szerint

Tőzsdenyitás előtt – Emelkedéssel indulhat a kereskedés a magyar piacon a szakértők szerint

Pozitív hangulatban, emelkedéssel indulhat hétfőn a kereskedés a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) az MTI-nek nyilatkozó szakértők szerint.

Rövid Szabolcs, a Concorde Értékpapír elemzője elmondta, hétfőn az amerikai piacok zárva tartanak, így várhatóan nem lesz magas a hétfői forgalom. Hozzátette, pozitív a hangulat a nemzetközi piacokon, és ez várhatóan átterjed a BÉT-re is.
Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. elemzője szerint is pozitív korrekcióval indulhat a hétfői kereskedés a Budapesti Értéktőzsdén. Mint fogalmazott, miután az olasz kormányalakítási kísérlet kudarcba fulladt, jelentősen csökkent az esélye, hogy egy erősen euroszkeptikus kormány kerüljön hatalomra.

     
Az Equilor elemzője kommentárjában emlékeztetett arra, hogy a magyar részvénypiac a múlt héten nem szerepelt túl jól, elsősorban az OTP árfolyamcsökkenése húzta le az indexet. Hétfőn a bankpapír árfolyama emelkedéssel nyithat, ugyanakkor a volatilitás továbbra is magas maradhat. A Mol esetében folytatódhat a csütörtökön megindult felpattanás, itt akár egy hosszabb, felfelé tartó korrekciós hullám is elképzelhető az elemző szerint. A Richter piacára is vevők érkezhetnek, itt azonban az 5450 forintos szint meghatározó ellenállást képez az emelkedésben – közölte.
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 134,56 pontos, 0,37 százalékos csökkenéssel, 35 758,06 ponton zárt pénteken. A részvénypiac forgalma 13,2 milliárd forint volt. A Mol 30 forinttal, 1,16 százalékkal, 2624 forintra erősödött, 2,0 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 430 forinttal, 4,12 százalékkal, 10 000 forintra esett, forgalmuk 7,5 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom 1 forinttal, 0,24 százalékkal, 417 forintra gyengült, forgalma 246,5 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 25 forinttal, 0,47 százalékkal, 5325 forintra nőtt, a részvények forgalma 2,5 milliárd forintot ért el. A BUMIX 4101,25 ponton zárt pénteken, ez 30,79 pontos, 0,75 százalékos csökkenés a csütörtöki záráshoz viszonyítva.(MTI)

640x40_feher
640x40_feher
Scroll To Top