ingyenes webstatisztika
Home / _További hírek / Tőzsdenyitás előtt – Emelkedésre számítanak az elemzők a tőzsdén

Tőzsdenyitás előtt – Emelkedésre számítanak az elemzők a tőzsdén

Emelkedésre számítanak a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) pénteken az MTI-nek nyilatkozó elemzők.

Móró Tamás, a Concorde Értékpapír Zrt. vezető elemzője úgy vélte, hogy a nemzetközi hangulat hatására a vezető részvények esetében 0,5-1 százalékos emelkedés várható. A blue chipek közül a szakértő kiemelte a Magyar Telekomot, ugyanis szerinte a pénteki kereskedésben eldől, hogy a csütörtöki jó vállalati hírek után a papír át tudja-e törni felfelé a 435 forintos szintet.
Megjegyezte, az amerikai makroadatok befolyásolhatják a délutáni kereskedést. Pénteken érkezik az amerikai központi bank szerepét betöltő a Fedtől egy fontos inflációs adat, valamint várható még az amerikai GDP-adat felülvizsgálata és a januári amerikai lakossági jövedelmekről és kiadásokról szóló jelentés is.
Kiss Mónika, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzőjének kommentárja szerint pozitív hangulat uralkodik az európai tőzsdéken, a magyar piac követheti ezt a tendenciát. Folytathatja azt emelkedést a Magyar Telekom, miután a jövő évre 6 százalékos osztalékhozamot vetített előre – tette hozzá.
Arra is rámutatott, hogy fontos technikai szintek felett kereskedik a Richter, az OTP a 6100-6200 forintos szint is tesztelheti a pénteki kereskedésben.
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 382,84 pontos, 1,67 százalékos emelkedéssel, 23 323,68 ponton zárt csütörtökön. A Mol 5 forinttal, 0,04 százalékkal 13 880 forintra csökkent, 2,3 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 101 forinttal, 1,73 százalékkal 5941 forintra erősödött, forgalmuk 2,8 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 19 forinttal, 4,63 százalékkal 429 forintra nőtt, forgalma 2,5 milliárd forint volt. A Richter-papírok árfolyama 112 forinttal, 2,25 százalékkal 5082 forintra emelkedett, a részvények forgalma 2,6 milliárd forintot ért el. A kis- és közepes részvények indexe, a BUMIX 1702,43 ponton zárt csütörtökön, ez 5,97 pontos, 0,35 százalékos emelkedés a szerdai záráshoz viszonyítva.(MTI)

640x40_feher
Scroll To Top

 
Amennyiben szeretne részletesebb tájékoztatást kapni,
kérjük töltse ki az alábbi adatlapot.
Adatait bizalmasan kezeljük.

Név

Email cím

Telefonszám

 

×