ingyenes webstatisztika

Tőzsdenyitás előtt – Emelkedésre számítanak a nyitásban és a nap további részében is a tőzsdepiaci elemzők

A kedvező nemzetközi hangulatban emelkedésre számítanak a nyitásban és a nap további részében is a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) kedden az MTI által megkérdezett szakértők.

Német Sándor, a Buda-Cash Brókerház kereskedelmi igazgató-helyettese kiemelte: a nemzetközi hangulat kedvező, az ázsiai tőzsdeindexek emelkedtek. A szakértő ezért a Budapesti Értéktőzsdén is erősödést vár, pozitív nyitással.
Balásy Zsolt, az MKB Bank részvénystratégája szerint a hétfői – az amerikai kereskedés híján – “teljesen felesleges nap” után kedden ismét lehet mozgás az értékpapírpiacon. A kedd reggeli japán szárnyalás után minimális pluszra készül Európa, így a magyar piac is.
A szakértő kiemelte: fontos esemény lesz kedden az MNB kamatdöntése, “ahol kiderülhet, tanultak-e a legutóbbi dacos kamatvágás után látott forint volatilitásból és figyelembe veszik a piaci körülményeket, vagy továbbra is a fejjel a falnak attitűd teremt lehetőséget a forint shortolóknak”.
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 50,35 pontos, 0,28 százalékos emelkedéssel, 18 299,74 ponton zárt hétfőn. A részvénypiac forgalma 4,5 milliárd forint volt, a vezető részvények ára az OTP kivételével alig változott a pénteki záráshoz képest. A Mol ára 5 forinttal, 0,04 százalékkal 13 745 forintra csökkent, 196,6 millió forintos forgalomban. Az OTP 40 forinttal, 0,95 százalékkal 4250 forintra erősödött, forgalma 1,3 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama nem változott, 332 forintot ért, forgalma 918,6 millió forint volt. A Richter árfolyama 4 forinttal, 0,10 százalékkal 3995 forintra esett, forgalma 931,2 millió forint volt. A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 1546,08 ponton zárt hétfőn, ez 2,99 pontos, 0,19 százalékos emelkedés a pénteki záráshoz viszonyítva.(MTI)

640x40_feher
Scroll To Top