ingyenes webstatisztika

Tőzsdenyitás előtt: Eltérő szakértői várakozások

Kissé eltérően látják a pénteki kereskedés várható irányát a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) az MTI-nek nyilatkozó piaci szakértők.

Kósa Endre, a KBC Equitas elemzője szerint a nyugat-európai piacokon iránytalan kereskedés alakulhat ki, a csütörtöki záróár közelében nyithatnak a piacok, így a budapesti tőzsdén is nulla körüli nyitásra és iránykeresésre számít. A pénteki makrogazdasági adatok közül kiemelte: a német Ifo intézet üzleti hangulatmutatójáról és az új amerikai lakások áprilisi forgalmáról adnak ki adatokat, ezek lehetnek hatással a kereskedésre.
Alapvetően nyugodt napra és kisebb emelkedésre számít nyitásban a BÉT-en Saághy Pál, az Equilor Befektetési Zrt. vezető üzletkötője. A magyar piac felülteljesítőnek számít a régióban és Európán belül egyaránt, ennek az oka az lehet, hogy a befektetői várakozások szerint még idén felminősíthetik Magyarországot. A vezető részvények jól teljesítettek az elmúlt napokban, jelentős piacbefolyásoló hír pénteken nem jelenik meg, így folytatódhat az enyhe emelkedés – vélekedett.
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 201,84 pontos, 1,07 százalékos emelkedéssel, 19 092,40 ponton zárt csütörtökön. A részvénypiac forgalma 11,4 milliárd forint volt. A Mol 135 forinttal, 0,99 százalékkal 13 715 forintra erősödött, 1,1 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 65 forinttal, 1,39 százalékkal 4750 forintra nőtt, forgalmuk 8,4 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 10 forinttal, 3,15 százalékkal 327 forintra emelkedett, forgalma 514,4 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama nem változott, 4220 forintot ért, a részvények forgalma 1,3 milliárd forintot ért el.(MTI)

640x40_feher
Scroll To Top