ingyenes webstatisztika

Tőzsdenyitás előtt: Eltérő szakértői várakozások

Kissé eltérően látják a csütörtöki kereskedés várható irányát a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) az MTI-nek nyilatkozó piaci szakértők.

Német Sándor, a Buda-Cash Brókerház kereskedelmi igazgatóhelyettese az MTI-nek kifejtette: a piacok megnyugvással vették tudomásul az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve (Fed) szerdai bejelentését, miszerint hivatalosan lezárta havi kötvényvásárlási programját, azaz kevesebb szabad tőke lesz elérhető a nemzetközi befektetési piacokon. A Fed a kamatokat várhatóan hosszabb ideig alacsonyan tartja, nem fog gyors ütemben emelni, a bejelentésnek már nem volt jelentős hatása – tette hozzá.
Véleménye szerint folytatódhat az elmúlt napok-hetek jó hangulata a piacokon, nincs ok az esésre, így inkább emelkedést vár a BÉT-en.
Ezzel szemben alacsony forgalom mellett oldalazásra, kis csökkenésre számít a magyar tőzsdén Móró Tamás, a Concorde Értékpapír Zrt. vezető elemzője. Hozzátette: a szerdai erős esés után nem kizárt egy kisebb visszapattanás, de az orosz kapcsolattal rendelkező papírok, így a Richter és az OTP továbbra is nyomás alatt vannak.
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 139,04 pontos, 0,82 százalékos csökkenéssel, 16 898,91 ponton zárt szerdán. A részvénypiac forgalma 4,7 milliárd forint volt. A Mol 10 forinttal, 0,09 százalékkal, 11 500 forintra gyengült, 936,8 millió forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 55 forinttal, 1,37 százalékkal, 3950 forintra esett, forgalmuk 1,9 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 7 forinttal, 2,11 százalékkal, 324 forintra csökkent, forgalma 406,4 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 15 forinttal, 0,41 százalékkal, 3675 forintra mérséklődött, a részvények forgalma 1,3 milliárd forintot ért el.(MTI)

 

 

 

640x40_feher
Scroll To Top