ingyenes webstatisztika

Tőzsdenyitás előtt – Eltérő elemzői várakozások a tőzsdén

Eltérően látják a kereskedés várható irányát a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) szerdán az MTI által megkérdezett elemzők.

Rövid Szabolcs, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője elmondta: alacsony forgalom mellett, kivárás, stagnálás jellemzi majd a kereskedést, ugyanis a befektetők az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed szerda esti kamatdöntésére várnak. A Fed kamatdöntését a magyar piac csütörtökön reagálja majd le – tette hozzá.
Az érkező makro adatok közül kiemelte az amerikai kiskereskedelmi értékesítési, valamint az ipari termelési adatot.
Az elemző a BUX index kedden elért történelmi csúcsáról közölte: a BUX index év végéig tovább emelkedhet.
Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. elemzője kommentárjában kifejtette: a keddi emelkedés után negatív korrekcióval indulhat a szerdai kereskedés, a befektetők kivárhatnak az esti Fed kamatdöntés előtt.
A széleskörű várakozás szerint 25 bázispontos kamatemelés lesz, azonban a Fed közleményéből, illetve az este 20.30-kor kezdődő sajtótájékoztatón további információkat kaphatnak a piac szereplői a várható kamatpályáról, ez pedig jelentősen befolyásolhatja a nemzetközi befektetői hangulatot – közölte.
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 324,98 pontos, 1,06 százalékos emelkedéssel, történelmi csúcson, 30 938,13 ponton zárt kedden. A részvénypiac forgalma 11,4 milliárd forint volt. A Mol 330 forinttal, 1,73 százalékkal 19 455 forintra erősödött, 2,7 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 74 forinttal, 0,91 százalékkal 8197 forintra nőtt, forgalmuk 5,0 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama nem változott, 489 forintot ért záráskor, forgalma 534,2 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 66 forinttal, 1,10 százalékkal 6044 forintra emelkedett, a részvények forgalma 3,0 milliárd forintot ért el.
(MTI)

640x40_feher
Scroll To Top