ingyenes webstatisztika

Tőzsdenyitás előtt: Eltérő elemzői várakozások

Eltérően látják a pénteki kereskedés várható irányát a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) az MTI által megkérdezett elemzők.

Móró Tamás, a Concorde Értékpapír Zrt. vezető elemzője elmondta: a befektetői várakozásokkal ellentétben a Fitch Ratings nem lépett semmit Magyarország felminősítése ügyében, hanem megerősítette az államadós-osztályzatait stabil kilátással pénteken. Emiatt szerinte minimális csökkenéssel nyithat a tőzsde, és a kereskedés során is enyhe csökkenést vár. A vezető elemző sem az OTP, sem a többi vezető részvény árfolyamában nem vár jelentős elmozdulást.
Sinka Csaba, a KBC Equitas elemzője szerint bár a Fitch nem minősítette fel az ország adósosztályzatát, a nemzetközi piacon pozitív a hangulat, így mérsékelt pluszban nyithat a BÉT. A délutáni amerikai munkaerőpiaci adat meghatározó lehet a teljes piac szempontjából, addig inkább iránykeresés vagy mérsékelt emelkedés lesz jellemző – tette hozzá.
Európa emelkedésre készül pénteken, de a budapesti tőzsde ebből kimaradni látszik Balásy Zsolt, az MKB Bank részvénystratégája szerint. Az amerikai munkaerőpiaci adat okot adhat az emelkedésre, de vélhetően nem a magyar piacon – fogalmazott.
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 134,44 pontos, 0,70 százalékos csökkenéssel, 18 954,65 ponton zárt csütörtökön. A részvénypiac forgalma 8,2 milliárd forint volt. A Mol 5 forinttal, 0,04 százalékkal 12 925 forintra erősödött, 254,0 millió forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 120 forinttal, 2,53 százalékkal 4630 forintra csökkent, forgalmuk 6,5 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 1 forinttal, 0,30 százalékkal 336 forintra nőtt, forgalma 540,7 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 30 forinttal, 0,75 százalékkal 4030 forintra emelkedett, a részvények forgalma 795,2 millió forintot ért el.(MTI)

640x40_feher
Scroll To Top