ingyenes webstatisztika
Home / Tőzsde / Magyar Tőzsde / Tőzsdenyitás előtt – Elemzők szerint a nemzetközi pozitív hangulat a magyar tőzsdére is hat

Tőzsdenyitás előtt – Elemzők szerint a nemzetközi pozitív hangulat a magyar tőzsdére is hat

Elemzők szerint a nemzetközi pozitív tőzsdei hangulat a Budapesti Értéktőzsde pénteki kereskedésében is hatni fog.

Rövid Szabolcs, a Concorde Értékpapír elemzője az MTI-nek kiemelte, hogy a nemzetközi tőzsdéken általános az optimista hangulat, és ez kisebb emelkedést hozhat a magyar részvénypiacon is. Szerinte a Richterrel kapcsolatos hírekre érdemes figyelni, mivel az Európai Gyógyszerügynökség pénteken teszi közzé az Esmya készítménnyel kapcsolatos ajánlását, és ez elmozdulásokat eredményezhet a gyógyszergyári papír árfolyamában.
Bukta Gábor, az Equilor Befektetési Zrt. elemzője az MTI-nek küldött kommentárjában úgy vélte, hogy visszafogott emelkedéssel nyithatnak az európai tőzsdék, és erre számít a BUX indexnél is. Annak ellenére, hogy az OTP és a Mol technikai képe sem néz ki jól, kisebb pozitív korrekcióra lehet számítani – tette hozzá.

     
Egyetértett azzal, hogy a blue chip papírok közül egyedül a Richter az, amelyben a nagyobb potenciál lehet. Az Európai Gyógyszerügynökség pénteken 11 óra után dönt magyar idő szerint a Richter készítményéről – jegyezte meg.
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 36,95 pontos, 0,10 százalékos csökkenéssel, 37 538,04 ponton zárt csütörtökön.
A részvénypiac forgalma 9,5 milliárd forint volt, a vezető részvények a Richter kivételével gyengültek az előző napi záráshoz képest. A Mol árfolyama 54 forinttal, 1,92 százalékkal, 2756 forintra esett, 1,7 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 50 forinttal, 0,47 százalékkal, 10 650 forintra csökkent, forgalmuk 3,6 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom 4 forinttal, 0,94 százalékkal, 420 forintra gyengült, forgalma 348,6 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 230 forinttal, 4,11 százalékkal, 5825 forintra erősödött, a részvények forgalma 3,1 milliárd forintot ért el.(MTI)

640x40_feher
640x40_feher
Scroll To Top

[contact-form-7 id=”55816″ title=”ContactForm_WithTel”]

×