ingyenes webstatisztika

Tőzsdenyitás előtt – Elemzők: enyhe emelkedés és oldalazás várható

Enyhe emelkedéssel nyithat a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) kedden, piacbefolyásoló hírek hiányában a nap folyamán leginkább oldalazás várható az MTI-nek nyilatkozó elemzők szerint.

Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. senior elemzője az MTI-nek küldött kommentárjában úgy fogalmazott, enyhe emelkedéssel indulhat a kereskedés kedden a BÉT-en miután a nemzetközi befektetői hangulat pozitív, az ázsiai részvényindexek többsége pedig emelkedéssel zárt kedd reggel.
A magyarországi vezető részvények közül az OTP a 13 000 forintos szintig korrigált vissza csütörtökön, amennyiben sikerül felette maradnia, pozitív irányú mozgás indulhat a 13 250 forintnál beállított, történelmi maximum felé – emelte ki az elemző.
Nagy András, az Erste Befektetési Zrt. részvényelemzője az MTI-nek elmondta, hogy miután várható az olaj árának emelkedése, elsősorban az olajipari részvények drágulására számít, ami Magyarországon a Mol-t érintheti.

Összességében a BÉT-en oldalazás jellemezheti a kereskedést, miután kedden fontos makrogazdasági adatok megjelenése nem várható – mutatott rá utalva arra, hogy az elmúlt napokban is hírszegénység volt az ünnep miatt. Amerikából érkeznek gyorsjelentések, de ezek hatása a magyarországi kereskedésre igen csekély – tette hozzá.
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 194,40 pontos, 0,45 százalékos csökkenéssel, 42 810,11 ponton zárt csütörtökön. A részvénypiac forgalma 7,4 milliárd forint volt. A Mol 24 forinttal, 0,73 százalékkal 3310 forintra erősödött, 631,0 millió forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 120 forinttal, 0,91 százalékkal 13 000 forintra csökkent, forgalmuk 3,5 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 3 forinttal, 0,65 százalékkal 463 forintra nőtt, forgalma 167,5 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 95 forinttal, 1,64 százalékkal 5700 forintra esett, a részvények forgalma 1,7 milliárd forintot ért el.(MTI)

640x40_feher
Scroll To Top