ingyenes webstatisztika

Tőzsdenyitás előtt: Csökkenéssel nyithat a magyar tőzsde a szakértők szerint

Csökkenéssel nyithat szerdán a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) az MTI-nek nyilatkozó piaci szakértők szerint.

Saághy Pál, az Equilor Befektetési Zrt. vezető üzletkötője elmondta: enyhe, fél százalék körüli mínuszban indulhat a kereskedés a BÉT-en, mivel az amerikai tőzsde is csökkenéssel zárt. A nap folyamán irányt adhat a kereskedésnek az amerikai GDP-adat, amelyet délután publikálnak. Megjegyezte: az ukrajnai helyzet miatt is aggódhatnak a befektetők, mert a hírek szerint megsértették a tűzszünetet.
Ugyancsak kis csökkenésre számít a nyitásban a budapesti tőzsdén Mezei Ákos, a Buda-Cash Brókerház üzletkötője. Hozzátette: a magyar piac a legjobb esetben is oldalazni fog szerdán alacsony forgalom mellett a negatív amerikai zárás miatt. A vezető részvények közül kiemelte: a Richter szépen erősödött az elmúlt napokban, így tovább erősödhet. A Mol és a Magyar Telekom esetében iránykeresésre, míg az OTP részvények árában inkább oldalazásra számít.
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 53,35 pontos, 0,28 százalékos csökkenéssel, 19 018,85 ponton zárt kedden. A részvénypiac forgalma 6,8 milliárd forint volt. A Mol 65 forinttal, 0,50 százalékkal 12 995 forintra erősödött, 279,3 millió forintos forgalomban. Az OTP részvények ára 70 forinttal, 1,55 százalékkal 4450 forintra csökkent, forgalmuk 4,3 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 2 forinttal, 0,59 százalékkal 342 forintra nőtt, forgalma 552,2 millió forint volt. A Richter árfolyama 7 forinttal, 0,16 százalékkal 4255 forintra emelkedett, forgalma 1,5 milliárd forintot ért el.(MTI)

640x40_feher
Scroll To Top