ingyenes webstatisztika

Tőzsdenyitás előtt: Ázsia – Menekülés újabb hulláma érte el Ázsia partjait.

A tegnapi méretes amerikai zuhanást folytatták az ázsiai börzék is. A jelenlegi állás szerint komoly veszteséggel fognak zárni a főbb ázsiai indexek

Persze, persze Szíria, mondhatnák, és ezzel mindent meg lehet magyarázni, csak azt nem miért megint az a három tőzsde szenvedte el legnagyobb esést, amelyik az utóbbi napokba, mégpedig Jakartai börze, 2,8 százalékkal, mellette a Phillipinói tőzsde is közel 5,3 százalékkal és ne felejtsük el az Indiai tőzsdét aki a tegnapi 3 százalék mellé, ma újabb 2 százalékos esésben van.

A jelenlegi állás szerint a Japán Nikkei 1,5, a kínai Hang-Sang 1,5, az indiai Sensex 2 százalékos esésben található. A csak kínaiak által által kereskedett Sanghai Comp. viszont ma is jól tartja magát, minimálisan van csak a tegnapi záróára alatt. Úgy tűnik a kínaiakat hidegen hagyják a QE3 és a szíriai események körüli bizonytalanságok, csak zárójelben jegyeznénk meg vagy az is lehet “kevesebb külföldi tőke található ebben az indexben? így nincs mit kiszívni”

Határidős nyitás valószínűleg mínuszba lesz a nyugat-európai tőzsdéken, de ez nem a mai nap határidős esése miatt van, hanem a tegnapi amerikai zárás következménye.  A mai nap eddig inkább az emelkedésről szólt a határidős piacokon. A határidős német DAX és a francia CAC index is 0,2 százalékos mínuszba tartózkodnak, a határidős SNP is viszont 0,2 százalékkal magasabban van a tegnapi záróértékénél .

 

640x40_feher
Scroll To Top