ingyenes webstatisztika

Tőzsdenyitás előtt – A Molról szólhat a mai nap

Nyitásban kis emelkedésre, illetve a nap folyamán oldalazásra számítanak a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) pénteken az MTI által megkérdezett elemzők.

Móró Tamás, a Concorde Értékpapír Zrt. vezető elemzője úgy látja, a Mol és a horvát kormány közötti csütörtöki tárgyalásokat előrelépésként értékelte és pozitívan fogadta a piac, ennek hatására pénteken emelkedéssel nyit majd a Mol.
Az OTP esetében oldalazásra számít az elemző, illetve a Richternél és a Magyar Telekomnál sem vár jelentős elmozdulást. Így szerinte összességében kisebb pluszban nyithat a tőzsde.
Rácz Balázs, az Erste Befektetési Zrt. elemzője elmondta: oldalazást vár a pénteki kereskedés során a hazai tőzsdén, a világban sincs határozott irány. A nemzetközi hangulat a csütörtök esti órákban ellaposodott, nem mutattak irányt a piacok, és a határidős indexek szintén vegyes nyitást jeleznek – közölte.
Balásy Zsolt, az MKB Bank részvénystratégája szerint úgy tűnik, hogy a hét első felére koncentrálódtak az események, így a csütörtöki nulla körüli nap ismétlődhet meg pénteken. A hazai piacon is hasonló a kép, talán csak a Mol az, ami minimális erőt mutat – közölte.
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 36,56 pontos, 0,19 százalékos emelkedéssel, 19 459,58 ponton zárt csütörtökön. A részvénypiac forgalma 9,9 milliárd forint volt. A Mol 210 forinttal, 1,47 százalékkal 14 510 forintra erősödött, 3,0 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 2 forinttal, 0,04 százalékkal 4479 forintra csökkent, forgalmuk 4,1 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 3 forinttal, 0,96 százalékkal 308 forintra esett, forgalma 620,7 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 31 forinttal, 0,65 százalékkal 4720 forintra gyengült, a részvények forgalma 1,8 milliárd forintot ért el.(MTI)

640x40_feher
Scroll To Top