ingyenes webstatisztika
Home / Tőzsde / Külföldi Tőzsde / Tőzsde – Veszteséges indexek New Yorkban
Legfrissebb hírek Magyarországról angol nyelvű portálokról: NewsPortal.hu

Tőzsde – Veszteséges indexek New Yorkban

Negatív kezdés után a csütörtöki kereskedésben tovább estek az árfolyamok az amerikai értékpapírpiacokon.

A kereskedés vége előtt két órával a DJIA-30 index 0,64 százalék, az S&P-500 index 1,12 százalék, a Nasdaq Composite index 1,66 százalék veszteségben állt. Az S&P-500 index legutóbb május közepén csökkent egy százalékot meghaladó mértékben.
Az előző kereskedési naphoz hasonlóan csütörtökön is az észak-koreai nukleáris fenyegetés miatt kialakult befektetői kockázatkerülés vitte mélybe az árfolyamokat a nemzetközi értékpapírpiacokon, így az Egyesült Államokban is.
Az aggasztó hírek azonban jó okot szolgáltattak az elmúlt időkben felhalmozott árfolyamnyereségek lefölözéséhez is. A második negyedéves tőzsdei eredménybeszámoló szezon már a vége felé jár és a cégek hetven százaléka pozitív értelemben cáfolt rá az elemzői előrejelzésekre. A DJIA index a kedvező vállalati eredményeknek köszönhetően kilenc egymást követő kereskedési napot zárt rekorddal, mielőtt a hét elején a harcias fenyegetőzések véget vetettek volna neki.
A DJIA index éves nyeresége eddig tizenegy százalék, az S&P-500 indexé kilenc és fél százalék, a Nasdaq Composite indexé tizenhat százalék.
Szintén az előző naphoz hasonlóan a helyzet ismét az értékőrzőnek tekintett befektetési eszközöknek, például az aranynak kedvezett, ami a héten már két százalékkal erősödött és két havi csúcsnál tart. A kereskedés vége előtt két órával a határidős piacon az arany legközelebbi kontraktusát 0,88 százalékkal jegyezték magasabban 1290,60 dolláron unciánként.
Az olaj ára csütörtökön csökkent arra a hírre, hogy júliusban növekedett az OPEC termelése, meghaladta az önként vállalt korlátozási kvótát. Ezen az sem segített, hogy az OPEC egyúttal megemelte a világ olajkeresletére vonatkozó előrejelzését is. A WTI nyersolaj jegyzése 1,57 százalékkal hordónként 48,78 dollárra, a Brent jegyzése 1,06 százalékkal 52,14 dollárra csúszott le.
Az euró/dollár árfolyam nem változott, az eurót este 1,1758 dolláron jegyezték.(MTI)

640x40_feher   EZÉRT IMÁDJÁK A FOREXET TRÉDEREK MILLIÓI   640x40_feher
Scroll To Top

[contact-form-7 id=”55816″ title=”ContactForm_WithTel”]

×