ingyenes webstatisztika
Home / _További hírek / Tőzsde – Vegyes zárás Nyugat-Európában
Legfrissebb hírek Magyarországról angol nyelvű portálokról: NewsPortal.hu

Tőzsde – Vegyes zárás Nyugat-Európában

Vegyesen zártak kedden a vezető nyugat-európai tőzsdeindexek a négynapi munkaszünet utáni első kereskedési napon.

A tőzsdemutatók nem mutattak komolyabb elmozdulást, a befektetők egy része kivárásra rendezkedett be azelőtt, hogy kedden kora este egy New York-i fórumon beszédet mond Janet Yellen, az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed vezetője.
A beszéd előtt többen azt remélik, hogy a vezető nyílt kártyákkal játszik majd, feltárja, hogy mikor mit lép a Fed. Erre azonban ezúttal sincs sok esély. Mindazonáltal lehetnek majd elejtett szavak, ami alapján elemzők következtetéseket vonhatnak le azzal kapcsolatban, hogy milyen kamatpolitikára lehet számítani a közeljövőben. Megfigyelők egy része szerint a Fed kamatpolitikája nagyban függ attól, hogy pénteken milyen márciusi amerikai foglalkoztatási adatok látnak napvilágot.
A londoni tőzsde fő mutatója, az FTSE-100 0,02 százalékkal gyengült, a frankfurti DAX-30 0,38 százalékkal erősödött, a párizsi CAC-40 pedig 0,68 százalék emelkedett.
Kedden a páneurópai FTSEurofirst 300 index 0,42 százalékkal erősödött, az euróövezet blue chipjeit tartalmazó Euro STOXX 50 pedig 0,61 százalékkal emelkedett.
Európai tőzsdezáráskor, 17.30 órakor az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 1,26 dollár (3,08 százalék) csökkenéssel 39,61 dolláron állt.(MTI)

640x40_feher
Scroll To Top

[contact-form-7 id=”55816″ title=”ContactForm_WithTel”]

×