ingyenes webstatisztika
Home / Tőzsde / Külföldi Tőzsde / Tőzsde – Vegyes zárás Nyugat-Európában

Tőzsde – Vegyes zárás Nyugat-Európában

Vegyesen zártak kedden a vezető nyugat-európai tőzsdeindexek a négynapi munkaszünet utáni első kereskedési napon.

A tőzsdemutatók nem mutattak komolyabb elmozdulást, a befektetők egy része kivárásra rendezkedett be azelőtt, hogy kedden kora este egy New York-i fórumon beszédet mond Janet Yellen, az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed vezetője.
A beszéd előtt többen azt remélik, hogy a vezető nyílt kártyákkal játszik majd, feltárja, hogy mikor mit lép a Fed. Erre azonban ezúttal sincs sok esély. Mindazonáltal lehetnek majd elejtett szavak, ami alapján elemzők következtetéseket vonhatnak le azzal kapcsolatban, hogy milyen kamatpolitikára lehet számítani a közeljövőben. Megfigyelők egy része szerint a Fed kamatpolitikája nagyban függ attól, hogy pénteken milyen márciusi amerikai foglalkoztatási adatok látnak napvilágot.
A londoni tőzsde fő mutatója, az FTSE-100 0,02 százalékkal gyengült, a frankfurti DAX-30 0,38 százalékkal erősödött, a párizsi CAC-40 pedig 0,68 százalék emelkedett.
Kedden a páneurópai FTSEurofirst 300 index 0,42 százalékkal erősödött, az euróövezet blue chipjeit tartalmazó Euro STOXX 50 pedig 0,61 százalékkal emelkedett.
Európai tőzsdezáráskor, 17.30 órakor az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 1,26 dollár (3,08 százalék) csökkenéssel 39,61 dolláron állt.(MTI)

640x40_feher
640x40_feher

Leave a Reply

Your email address will not be published.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top

 
Amennyiben szeretne részletesebb tájékoztatást kapni,
kérjük töltse ki az alábbi adatlapot.
Adatait bizalmasan kezeljük.

Név

Email cím

Telefonszám

 

×
Facebook