ingyenes webstatisztika

Tőzsde – Vegyes kezdés New Yorkban

Vegyes indexekkel indult a kereskedés csütörtökön az előző napi erős zárás után az amerikai értékpapírpiacokon.

New Yorkban a DJIA-30 index 0,02 százalék emelkedést, az S&P-500 index 0,04 százalék veszteséget mutatott a kereskedés kezdetén, a Nasdaq Composite index viszont 0,22 százalék erősödéssel nyitott.
Az előző naphoz képest negatív fordulatot az amerikai kereskedelmi miniszter kijelentésének tulajdonítják piaci elemzők. Wilbur Ross egy interjúban kijelentette: “számos nyitott kérdés vár még megoldásra” és mérföldekre van még Kína és az Egyesült Államok egy megállapodástól a külkereskedelmi ellentétek rendezésében.

Az olajár a Venezuelára kilátásba helyezett amerikai embargó miatt átmenetileg elért erősödésből ismét csökkenésnek indult. Részben a világgazdasági növekedés aggodalmak, részben az amerikai nyersolajkészletek szerdán jelentett váratlan mértékű növekedése miatt. A WTI ára 0,19 százalékkal hordónként 52,52 dollárra, a Brent ára 0,47 százalékkal 60,85 dollárra csökkent a globális kereskedelemben az amerikai piacok nyitására.
A dollár ötheti csúcsra erősödött az euróval szemben, miután Mario Draghi az euróövezeti növekedést fékező kockázatok erősödésére utalt az EKB kamatdöntésének indoklásában. Az eurót 0,17 jegyzik gyengébben 1,1361 dolláron, az arany ára 0,34 százalékkal 1269,65 dollárra csökkent unciánként.(MTI)

640x40_feher 640x40_feher
Scroll To Top