ingyenes webstatisztika
Home / Tőzsde / Külföldi Tőzsde / Tőzsde – Vegyes árfolyamok New Yorkban
Legfrissebb hírek Magyarországról angol nyelvű portálokról: NewsPortal.hu

Tőzsde – Vegyes árfolyamok New Yorkban

Vegyesen alakultak az árfolyamindexek szerdán az amerikai értékpapírpiacokon.

A piaci zárás előtt két órával a DJIA-30 index 0,2 százalék nyereséget, az S&P-500 index 0,1 százalék veszteséget, a Nasdaq Composite 0,3 százalék veszteséget mutatott.
Az indexek több alkalommal is megjárták a pozitív és negatív tartományokat szerdán. Miközben az energiaipari szektor papírjai felfelé vezették az árfolyamindexeket az olajár emelkedését követve, a gyógyszeripari cégek papírjai lejjebb húzták az árfolyamokat.
Donald Trump megválasztott elnök keményen bíráló szavakkal illette a gyógyszeripari vállalatok árképzését. Az S&P-500 indexben a gyógyszeripari vállalatok mutatója másfél százalékkal gyengült, a Nasdaq biotechnológiai index pedig közel négy százalékkal. Mindkét index hat egymást követő nyertes nap után indult esésnek. Az S&P-500 index öt legnagyobb vesztese is egészségügyi vállalat volt, élükön a Pfizer. A Nasdaq Composite indexre az Amgen, a DJIA-30 indexre a Johnson & Johnson rótta a legnagyobb terhet.
Az árfolyamokat alapjában véve a héten kezdődő negyedéves eredmény beszámolóra való várakozás tartja sakkban. Pénteken teszi közzé például eredményét a JPMorgan Chase, a Wells Fargo és a Bank of America.
Az olaj ára az amerikai kereskedés vége előtt mintegy két órával három százalékos emelkedést mutatott. A WTI 3,54 százalékkal hordónként 52,62 dollárra, a Brent pedig 3,45 százalékkal 55,49 dollárra emelkedett.
Az arany ára is ingadozott szerdán. Kezdetben hat heti csúcsról esett vissza csak azért, hogy aztán hét heti csúcsra emelkedhessen. A határidős jegyzés legközelebbi kontraktusa 1,09 százalékkal állt magasabban unciánként 1198,40 dolláron.
A dollár árfolyama is sűrűn változott szerdán, emelkedett, majd gyengült. Este az eurót 0,45 százalékkal jegyezték erősebben 1,0603 dolláron.(MTI)

640x40_feher
Scroll To Top

[contact-form-7 id=”55816″ title=”ContactForm_WithTel”]

×