ingyenes webstatisztika
Home / Tőzsde / Külföldi Tőzsde / Tőzsde – Pozitív zárás felé tart New York

Tőzsde – Pozitív zárás felé tart New York

Pozitív kezdés után mérsékelt nyereségben mozogtak szerdán és nyereséges zárás felé tartottak a főbb amerikai tőzsdeindexek.

Az indexek a nap közben elért nyereségeiket megőrizték a Fed decemberi üléséről készült jegyzőkönyv közzétételét követően is. A jegyzőkönyv tanúsága szerint a Fed a kamatemelések ütemezésének a felgyorsítására készül, amennyiben a gazdasági növekedés mértéke ezt szükségessé teszi.
A novemberi elnökválasztás óta az amerikai részvényárfolyamok lendületesen emelkednek az új adminisztrációtól remélt gazdaságösztönző intézkedések, elsősorban adócsökkentések, dereguláció és infrastrukturális beruházások reményében.
A kereskedés vége előtt bő egy órával a DJIA-30 index 0,28 százalék nyereséggel 19 937 ponton állt, de korábban kevesebb, mint 50 pontnyira is megközelítette a 20 ezer pontos határt. Az S&P-500 index 0,47 százalékkal, a Nasdaq Composite index 0,86 százalékkal emelkedett.
Az S&P-500 indexben képviselt tizenegy gazdasági ágazatból kilenc indexe emelkedett. Az árfolyamok az energiaipari és a távközlési ágazatokban csökkentek.
Az autóipari részvények nagyot erősödtek szerdán a decemberi autóeladásokról megjelent előrejelzéseknek köszönhetően. A General Motors és a Ford több, mint négy százalékos nyereséget ért el.
A dollár árfolyama 0,5 százalékkal korrigált lefelé a főbb devizák kosarával szemben kedden elért 14 éves csúcsról. Az eurót 0,58 százalékkal jegyezték erősebben 1,0466 dolláron.
Az olaj ára emelkedett, a Brent 1,57 százalékkal hordónként 56,34 dollárra, a WTI 1,59 százalékkal 53,16 dollárra.
Az arany határidős jegyzése 0,12 százalékkal ment feljebb unciánként 1163,40 dollárra.(MTI)

640x40_feher
Scroll To Top

[contact-form-7 id=”55816″ title=”ContactForm_WithTel”]

×