ingyenes webstatisztika

Tőzsde – Pozitív kezdés New Yorkban

Indexemelkedéssel indult a kereskedés hétfőn az amerikai értékpapírpiacokon. Pénteken nyereséggel zártak az amerikai tőzsdék.

New Yorkban a kereskedés kezdetén a DJIA-30 index 0,21 százalék, az S&P-500 index 0,14 százalék, a Nasdaq Composite index 0,08 százalék emelkedést mutatott.
Az árfolyamindexek elsősorban a kínai ipari feldolgozóipari aktivitás várakozáson felüli, csaknem három éve a legnagyobb mértékű novemberi élénkülését nyugtázták emelkedéssel. Novemberben hét hónapja első alkalommal jelzett élénkülést a kínai feldolgozóipari beszerzésimenedzser-index.
Az elmúlt hét elején az amerikai-kínai kereskedelmi ellentétek első fázisú rendezésébe vetett remények rekordokra emelték az amerikai tőzsdeindexeket, a hongkongi fejlemények kapcsán azonban a hét második felében már veszteségek alakultak ki.

Az olaj ára emelkedett hétfőn, mivel az OPEC és a szervezeten kívül nagyobb olajtermelők egyes értesülések szerint az önkéntes termeléskorlátozás mértékének a növelését fontolgatják. A kínai ipari termelési aktivitás élénkülése is a kereslet várható növekedését vetítette előre. Az amerikai WTI nyersolaj ára piaci nyitáskor 1,98 százalékkal állt magasabban a globális kereskedelemben 56,28 dolláron hordónként, a Brent nyersolaj ára pedig 1,72 százalékkal 61,52 dollárra emelkedett.
Az eurót 0,22 százalékkal jegyzik erősebben 1,1040 dolláron, az arany spot ára 0,41 százalékkal 1457,88 dollárra emelkedett.(MTI)

640x40_feher
Scroll To Top