ingyenes webstatisztika
Home / Tőzsde / Külföldi Tőzsde / Tőzsde – Oldalaztak az indexek New Yorkban

Tőzsde – Oldalaztak az indexek New Yorkban

A New York-i tőzsdén oldalaztak, hol kisebb nyereségben, hol kisebb veszteségben álltak a vezető indexek a hétfői kereskedés során.

Az egészségügyi, a technológiai és a kiskereskedelmi vállalatok árfolyama nőtt, miközben tovább csökkent a kötvények ára, és a tízéves amerikai államkötvény hozama 3 százalék közelébe, 2014 januárja óta nem látott szintre kúszott fel.
Két órával a zárás előtt, közép-európai idő szerint este nyolc órakor a Dow Jones ipari átlag 0,04 százalékos, a tőzsdén jegyzett legnagyobb amerikai részvénytársaságok Standard & Poor’s 500-as mutatója pedig 0,13 százalékos pluszban állt, míg a technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója 0,05 százalékos mínuszt mutatott.
Bár az emelkedő kötvényhozamok általában azt eredményezik, hogy csökkenek a tőzsdei árfolyamok, mivel a kockázatos részvénypiaci befektetések kevésbé lesznek vonzóak, piaci elemzők szerint az eddig közzétett, túlnyomórészt erős vállalati gyorsjelentéseknek köszönhetően a befektetők kevéssé hajlanak majd megválni részvényeiktől, nemigen söpör végig a tőzsdéken a februárihoz hasonló eladási hullám.

     
A FactSet pénzügyi szolgáltató adatai szerint a tőzsdén jegyzett 500 legnagyobb vállalat közül azok, amelyek hétfőig közzétették beszámolójukat, szinte kivétel nélkül, több mint 82 százalékuk, a vártnál nagyobb nyereséget termelt az idei első negyedévben.
Hétfőn vette kezdetét a gyorsjelentési szezon legsűrűbb hete, több mint 170 nagyvállalat, köztük az Alphabet, a 3M, az Amazon és a Chevron teszi közzé első negyedéves beszámolóját péntek estig.
A tőzsdenyitás előtt jelentett a Hasbro, a Halliburton és az Alaska Air. A játékokat gyártó Hasbro napi minimumán több mint 4,5 százalékos mínuszban járt, mivel bevételei és nyeresége is kisebb lett a vártnál, de zárás előtt két órával már több mint 3 százalékos nyereségben forgott. A Halliburton olajipari szolgáltató bevétele alacsonyabb volt a vártnál, árfolyama közel 1 százalékos mínuszban állt este. Az Alaska Air légitársaság csalódást keltő bevétel mellett a vártnál nagyobb profitot termelt, árfolyama több mint 5,3 százalékkal nőtt.
Ugyanakkor jelentősen csökkent az amerikai alumíniumipari vállalatok árfolyama, miután az amerikai pénzügyminisztérium június 5-ről október 23-ra tolta ki annak határidejét, amikor az amerikai vállalatoknak meg kell szüntetniük a RuszAl orosz alumíniumipari céggel minden üzletet. A minisztérium még azt is kilátásba helyezte, hogy a feloldják a RuszAlra kivetett szankciókat, ha fő részvényese, Oleg Gyeripaszka lemond a vállalat feletti ellenőrzésről. A hírre az Alcoa árfolyama közel 12 százalékkal, a Century Aluminumé 2,3 százalékkal, az Arconicé pedig 3,7 százalékkal esett.
Egy euróért 1,2205 dollárt adtak nyolc órakor, 0,69 százalékkal erősödött az amerikai fizetőeszköz. A japán jenhez képest 0,99 százalékkal drágult a dollár, 108,73 jenen forgott.
A hat főbb devizával szemben kalkulált dollárindex 0,70 százalékkal, 90,71 pontra nőtt.
A globális kereskedelem szempontjából legjelentősebb két nyersolajkeverék, az északi-tengeri Brent és a nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate (WTI) ára emelkedésre váltott, noha szinte egész nap csökkent.
A legközelebbi, júniusi határidős jegyzésekben a Brent hordónkénti ára 0,62 százalékos nyereségben, 74,52 dolláron állt, míg a WTI 0,12 százalékos pluszban, 68,48 dolláron forgott.
A New York-i árupiacon az arany unciánkénti ára júniusi szállításra 1,01 százalékkal, 1324,80 dollárra esett.(MTI)
()

640x40_feher
640x40_feher
Scroll To Top

[contact-form-7 id=”55816″ title=”ContactForm_WithTel”]

×

Köszöntünk a GazdasagPortal.hu portálon