ingyenes webstatisztika

Tőzsde – Nyereségben az indexek New Yorkban

Erős nyitás és vegyes napközbeni teljesítmény után a zárás közeledtével is nyereséget mutattak a tőzsdeindexek New Yorkban csütörtökön.

Az S&P 500 index a többinél valamivel jobban teljesített és újabb rekordot ért el. Az indexet a csütörtökön közzétett kedvező második negyedéves vállalati eredménybeszámolók, illetve biztató gazdasági növekedési kilátásokra utaló makroadatok segítették a nyereséghez.
A feldolgozóipari teljesítmény júliusban is robusztus mértékben bővült az Egyesült Államokban, igaz, az előző havinál kissé lassabban. A foglalkoztatási helyzet javulásáról érkezett makroadat viszont egyértelműen pozitív növekedési jelként volt értelmezhető. Az első alkalommal munkanélküli segélyért folyamodók száma a múlt héten nyolc éve nem látott mélypontra esett az Egyesült Államokban.
Az új családi ház értékesítések júniusi csökkenést tükröző index azonban hűtötte valamelyest a befektetői hangulatot és árfolyamcsökkenést idézett elő egyes részvénykategóriáknál. A DJIA 30 index és a Nasdaq Composite több alkalommal is negatív tartományba lépett át a csütörtöki kereskedésben, míg az S&P 500 indexre ez kevésbé volt jellemző.
Az S&P 500 emelkedéséhez a legnagyobb mértékben a Facebook részvénye járult hozzá csaknem 7 százalékos erősödőssel.
A közzétett eredménybeszámolója alapján, a vártnál alacsonyabb profitja miatt a General Motors részvénye több mint 3 százalékkal gyengült. A Ford részvénye 1 százalékot emelkedett. A Caterpillar mezőgazdasági és építőipari gépgyártó vállalat részvénye 4 százalékkal esett negyedéves forgalmának csökkenése miatt.
A lakásépítések csökkenését mutatót adatokra a Pulte Homes és a KB Home két százalékkal, a Toll Brothers négy százalékkal gyengült.
Az arany ára 1300 dollár alatt egy havi mélypontra csökkent a bizalomkeltő amerikai makrogazdasági adatok hatására: a határidős jegyzés a kereskedés vége előtt mintegy két órával unciánként 14,30 dollárral, 1,10 százalékkal az előző napi zárás alatt 1290,40 dolláron állt.
A nyersolaj határidős jegyzése csökkent, az amerikai WTI típust hordónként 102,26 dolláron, 86 centtel, 0,83 százalékkal az előző napi zárás alatt jegyezték legközelebbi szállításra.(MTI)

640x40_feher
Scroll To Top