ingyenes webstatisztika

Tőzsde – Nagy indexemelkedés New Yorkban

Nagy nyereséggel indult a kereskedés csütörtökön az amerikai értékpapírpiacokon részben a Facebook várakozáson felüli negyedéves eredményének köszönhetően.

A Wall Street indexei fél százalékos, a főként fejlett technológiai cégek papírjait forgalmazó Nasdaq piac Composite indexe pedig egy százalékos nyereséget ért el a kezdést követő fél órában.
A részvényekre a fix hozamok csökkenése terelte vissza a befektetői érdeklődést. A tíz éves kincstárjegy hozam visszahúzódott a szerdán elért három százalékos szintről, csökkentve a fix hozamú befektetési eszközök vonzerejét.
A folyamatban lévő első negyedéves eredmény beszámoló szezont nagy befektetői érdeklődés övezi. A már publikált beszámolók nyolcvan százaléka tartalmazott az elemzői várakozásokat meghaladó eredmény adatokat.
A bevételének másfélszeres növekedéséről beszámoló Facebook részvénye kilenc százalékkal erősödött és ezzel nagyban hozzájárult a Nasdaq Composite index egy százalékos erősödéséhez.

Az Advanced Micro Devices integrált áramkör gyártó vállalat is várakozáson felüli első negyedéves eredményt tett közzé, részvénye tizenkét százalékkal erősödött.
A Chipotle étterem lánc részvénye húsz százalékkal erősödött szintén az elemzői várakozásokat felülmúló eredményének köszönhetően.
Az olajár emelkedett a Washingtonból érkező hírek hatására. Emmanuel Macron francia elnök kifejezte reményét, hogy Donald Trump elnök ismét életbe lépteti az Irán elleni szankciókat. Ezzel párhuzamosan hírek érkeztek a venezuelai olajtermelés csökkenéséről is, valamint a változatlanul nagy olaj iránti kereslet is hozzájárul a tartósan magas árakhoz. Az olajár az elmúlt négy hétben már 15 százalékkal emelkedett.
A Brent nyersolaj ára hordónként 74,44 dolláron 0,59 százalékkal állt magasabban európai idő szerint délután négy órakor a globális kereskedelemben, míg a WTI 68,08 dolláron 0,04 százalék áremelkedést mutatott.
A dollár erősödött, az arany ára csökkent. Az eurót 0,34 százalékkal jegyezték gyengébben 1,2120 dolláron, az arany határidős jegyzése legközelebbi teljesítésre 0,32 százalékkal 1318,60 dollárra csökkent.(MTI)

640x40_feher
Scroll To Top