ingyenes webstatisztika

Tőzsde – Nagy indexcsökkenéssel nyitott New York

A világpiaci folyamatokkal összhangban nagy indexcsökkenéssel indult a kereskedés csütörtökön az amerikai értékpapírpiacokon az előző napi vegyes zárás után.

New Yorkban a DJIA-30 index 1,60 százalék, az S&P-500 index 2,03 százalék, a Nasdaq Composite index 2,64 százalék eséssel kezdte a kereskedést.
Az amerikai piacok nyitásakor az európai tőzsdeindexek nagy veszteségben jártak a koronavírus-fertőzés gyors európai terjedése miatti befektetői aggodalmak hatására. Első alkalommal történt meg ugyanis, hogy Kínán kívül, nem pedig Kínában regisztráltak több új fertőzést a világon. A páneurópai FTSE EuroFirst 300 és Stoxx 600 indexek, valamint az euróövezeti EuroStoxx50 index egyaránt 3,6 százalék veszteséget mutatott az amerikai kereskedés kezdetén. Három százalék feletti veszteséget mutattak a londoni, frankfurti és párizsi tőzsdeindexek is.

A koronavírus-fertőzés miatti termelési és kereskedelmi korlátozások és az ezzel együtt járó gazdasági lendületvesztés borús kilátásokat vetít előre az olajkereslet alakulására nézve. Az olajár már az ötödik egymást követő napja esik és már egy éves mélypontot ért el.
A Brent nyersolaj ára az amerikai kereskedés kezdetén 3,65 százalékkal állt alacsonyabban a globális kereskedelemben hordónként 50,88 dolláron, a WTI ára pedig 4,56 százalékkal 46,51 dollárra csökkent.
Az eurót 0,85 százalékkal jegyzik erősebben 1,0971 dolláron, az arany spot ára 0,75 százalékkal unciánként 1651,87 dollárra emelkedett.(MTI)

640x40_feher
Scroll To Top