ingyenes webstatisztika

Tőzsde – Lendületes indexemelkedés New Yorkban

Pozitív kezdés után erőteljes emelkedésnek indultak az árfolyamindexek csütörtökön az amerikai értékpapírpiacokon.

A Wall Street indexei fél százalékos pozitív kezdés után a kereskedés vége előtt bő két órával egy százalékot meghaladó nyereséget mutattak, a főként fejlett technológiai cégek papírjait forgalmazó Nasdaq piac Composite indexe pedig egy százalékos pluszban kezdésből 1,7 százalékos nyereségbe emelkedett.
Az árfolyamok alakulását szerdán elsősorban a folyamatban lévő első negyedéves tőzsdei eredmény beszámoló szezon legfrissebb publikációi befolyásolták. A beszámolóját már közzétett cégeknek a nyolcvan százaléka jelentett várakozáson felüli eredményt.
A bizakodó befektetői hangulathoz hozzájárultak a nap folyamán közzétett makrogazdasági adatok is. Az első alkalommal munkanélküli segélyért folyamodók heti száma a vártnál jóval nagyobb mértékben közel ötven éves mélypontra csökkent. A tartós fogyasztási cikkek megrendelése pedig márciusban a várt 1,6 százalék helyett 2,6 százalékkal nőtt.
A Facebook minden elemzői várakozást felülmúló eredménye közel tíz százalékkal emelte meg részvénye árfolyamát, ami nagyban hozzájárult a technológiai ágazat részvényeinek az erősödéséhez is.

Szintén várakozásokat felülmúló eredményének köszönhette az Advanced Micro Devices processzor gyártó vállalat is részvényének tizenkét százalékos erősödését.
A Chipotle gyorsétterem lánc részvénye 24 százalékkal erősödött kedvező negyedéves eredménye ismeretében.
Az olaj ára részben emelkedett, részben a már elért magas szinten stagnált csütörtökön. Az elmúlt négy hét folyamán az olajár ugyanis már tizenöt százalékkal emelkedett. A Brent nyersolaj árának csütörtök emelkedése az Irán elleni amerikai szankciók megújításának a veszélyére vezethető vissza. Csökkent ugyanakkor Venezuela termelése is, az olaj iránti globális kereslet viszont továbbra is emelkedést mutat.
A Brent nyersolajat az amerikai kereskedés vége előtt mintegy két órával 0,65 százalékkal jegyezték magasabb áron hordónként 74,48 dolláron. A WTI ára viszont 68,05 dolláron változatlanul állt.
A dollár erősödött, az arany ára ezzel párhuzamosan csökkent. Az eurót 0,43 százalékkal jegyezték gyengébben 1,2109 dolláron, az arany határidős jegyzésének legközelebbi kontraktusa 0,36 százalékkal unciánként 1318,10 dollárra csökkent.(MTI)

640x40_feher
Scroll To Top