ingyenes webstatisztika

Tőzsde – Indexemelkedés New Yorkban

A főbb amerikai tőzsdeindexek vegyes kezdés után emelkedő pályára léptek szerdán.

Az árfolyamok emelkedésében nagy szerepe volt a közel öt százalékkal erősödő Apple-részvény által feljebb segített technológiai papíroknak. A Fed piaci várakozásoknak megfelelő kamattartó döntése nem hagyott különösebb nyomot az árfolyamok alakulásán.
A kereskedés vége előtt mintegy két órával a DJIA-30 és az S&P-500 index 0,2 százalék, a főként fejlett technológiai papírokat jegyző Nasdaq piac Composite indexe pedig 0,5 százalék emelkedést mutatott.
Az Apple-részvény piaci várakozásokat felülmúló második pénzügyi negyedévi eredményének köszönhette erősödését. Az Apple egyúttal az osztalék megemelése mellett részvény-visszavásárlási szándékot is bejelentett 100 milliárd dollár értékben.

A nap nagy vesztesei az italforgalmazó cégek voltak. A Molson Coors Brewing több mint egy évtizede a leggyengébb évkezdetről számolt be, részvénye tizenhárom százalékkal gyengült. A Coca-Cola egyszázalékos, a Pepsi közel kétszázalékos gyengüléssel követte.
A folyamatban lévő negyedéves tőzsdei eredménybeszámoló szezonban a kötelezettségének már eleget tevő cégek nyolcvan százaléka mutatott be piaci várakozásokat meghaladó adatokat.
Az olajár emelkedett, a WTI 0,95 százalékkal hordónként 67,89 dollárra, a Brent 0,38 százalékkal 73,41 dollárra.
A dollár gyengült, az arany ára emelkedett. Az eurót 0,13 százalékkal jegyezték erősebben 1,2009 dolláron, az arany határidős jegyzése legközelebbi teljesítésre 0,47 százalékkal unciánként 1312,90 dollárra emelkedett.(MTI)

640x40_feher
Scroll To Top