ingyenes webstatisztika

Tőzsde – Hullámoznak az indexek New Yorkban

A nulla körül hullámoznak, hol nagyon enyhe mínuszban, hol kicsi pluszban várják a vezető New York-i tőzsdeindexek, hogy befejeződjön az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve nyíltpiaci bizottságának kamatdöntő ülése.

Közép-európai idő szerint szerda este 20 órakor jelentik be a döntést, majd fél órával később Janet Yellen, a Fed elnöke sajtótájékoztatót tart.
A várakozások szerint a Fed nem emeli irányadó kamatát, de újabb tízmilliárd dollárral havi 15 milliárd dollárra csökkenti gazdaságösztönző célú eszközvásárlási programját.
A befektetőket és elemzőket azonban leginkább az érdekli, hogy ad-e valamilyen jelzést a Fed a kamatemelés megkezdésének időpontjáról. A Wall Street Journal című napilap kedden megszellőztette azt az értesülését, hogy a nyíltpiaci bizottság a kamatdöntő ülés után kiadandó monetáris politikai szándéknyilatkozatában megtartja a már hosszú ideje alkalmazott fordulatot a kamatok “huzamos ideig” történő alacsonyan tartásáról.
A kamatemelés megkezdésének kivárása felé tolhatja a jegybankot az a legfrissebb adat is, hogy augusztusban 0,2 százalékkal csökkentek a fogyasztói árak az előző hónaphoz képest az Egyesült Államokban. A maginfláció stagnált, 2010 októbere óta először nem jegyeztek fel emelkedést.
Közép-európai idő szerint este háromnegyed nyolc körül a 30 vezető amerikai iparvállalat DJIA mutatója 17 140,50 ponton állt, 8,53, ponttal, 0,05 százalékkal magasabban keddi záróértékénél.
A tőzsdén jegyzett legnagyobb amerikai részvénytársaságok Standard & Poor’s 500-as mutatója 0,08 ponttal 1998,90 pontra csökkent.
A technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója 1,48 ponttal, 0,03 százalékkal 4554,27 pontra nőtt.
A New York-i árupiacon (NYMEX) a nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate (WTI) amerikai könnyűolajfajta hordónkénti ára októberi szállításra 95 centtel 93,93 dollárra süllyedt. Az arany unciánkénti (31,1 gramm) ára decemberi szállításra 0,07 százalékkal (1 dollárral) 1235,70 dollárra süllyedt a New York-i árupiacon.
A bankközi devizapiacon az euró 0,05 százalékkal erősödött a dollárral szemben, a jegyzés 1,2964 dolláron állt este nyolc óra előtt tíz perccel.(MTI)

640x40_feher
Scroll To Top