ingyenes webstatisztika

Tőzsde – Gyengülés Ázsiában

Gyengüléssel zártak a vezető ázsiai piacok kedden, és a még nyitva tartó térségbeli börzék is mind mínuszban álltak.

Ezt a szakértők azzal indokolták, hogy a befektetők nyereséget realizáltak, miután az elmúlt napokban emelkedtek a részvényárak. Egyes megfigyelők szerint a keddi lejtmenetben az is szerepet játszott, hogy a befektetők körében nagy a bizonytalanság a Buenos Aires-i G20 csúcson született 90 napos amerikai-kínai kereskedelmi tűzszünet miatt. Többek kételkednek abban, hogy sikerül megoldást találni a felmerült gondokra.

Kedden Tokióban a Nikkei225 mutató 2,32 százalék csökkenéssel, 22 052 ponton fejezte be a napot. A részvények szélesebb körét felölelő TOPIX index 2,36 százalékos mínuszban zárt.
A már szintén bezárt tajpeji tőzsde indexe 1,55 százalékkal, az ausztrál börze irányadó mutatója pedig 1,01 százalékkal gyengült.
A tokiói tőzsdezáráskor még folyt a kereskedés néhány tőkepiacon a térségben, Sanghaj 0,1 százalékos, Hongkong 0,4 százalékos, a szöuli börze irányadó indexe pedig 0,8 százalékos gyengülést jelzett.
Reggel 7 órakor az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 42 centes, 0,68 százalékos emelkedéssel 62,11 dolláron állt.(MTI)

640x40_feher
Scroll To Top