ingyenes webstatisztika

Tőzsde – Gyenge kezdés New Yorkban

Indexcsökkenéssel indult a kereskedés kedden a főbb amerikai értékpapírpiacokon.

New Yorkban a DJIA-30 index 0,22 százalék, az S&P-500 index 0,20 százalék, a Nasdaq Composite index 0,02 százalék veszteséget mutatott a kereskedés kezdetén.
Hétfőn az amerikai indexek veszteséges kezdés után nyereséggel zártak, a befektetők ugyanis újraértékelték a közel-keleti konfliktus eszkalálódásának a kockázatait. Ezzel összhangban az ázsiai piacok túlnyomó többsége is nyereséggel fejezte be a keddi tőzsdenapot és az európai tőzsdéken is nyereségben jártak az indexek amerikai piacok nyitásakor. Az euróövezeti EuroStoxx50 index 0,25 százalék, a páneurópai FTSE EuroFirst 300 index 0,16 százalék emelkedést mutatott.
A Tesla részvénye két százalékkal erősödött a tőzsdei nyitás előtt a tőzsdén kívüli forgalomban. A Tesla megkezdte a sanghaji gyárában készülő Model 3 elektromos autók értékesítését Kínában. Az amerikai cég alig egy évvel ezelőtt kezdte meg üzemének építését Sanghajban. Bejelentette egyúttal, hogy a Model Y gyártását is megkezdik a sanghaji üzemben.
A közel-keleti feszült helyzettől eltekintve a tőzsdei befektetők figyelme már a jövő héten kezdődő negyedik negyedéves vállalati eredménybeszámoló szezonra irányul. Szakértők az S&P-500 index tagvállalatai nyereségének fél százalékos csökkenését várják az előző negyedévihez képest.

Azzal párhuzamosan, ahogy a befektetők újraértékelték a globális felhasználás 20 százalékát fedező közel-keleti olajszállításokat fenyegető veszélyeket, a világpiaci olajár is lefelé korrigált a hét végén és hétfőn elért nagy nyereségeiből. A Brent nyersolaj szeptember óta, a WTI pedig április óta a legmagasabb árat érte el hétfőn. Az európai kereskedés kezdetén a globális kereskedelemben a Brent nyersolaj ára 1,44 százalékkal állt alacsonyabban hordónként 67,92 dolláron, a WTI ára pedig 1,26 százalékkal 62,47 dollárra csökkent.
Az arany spot ára 0,09 százalékkal áll magasabban unciánként 1567,22 dolláron, az eurót 0,31 százalékkal jegyzik gyengébben 1,1158 dolláron.(MTI)

640x40_feher 640x40_feher
Scroll To Top