ingyenes webstatisztika
Home / Tőzsde / Külföldi Tőzsde / Tőzsde – Erőteljes nyitás New Yorkban

Tőzsde – Erőteljes nyitás New Yorkban

Két éve a legnagyobb heti veszteség után lendületes indexerősödéssel indult a kereskedés hétfőn az amerikai értékpapírpiacokon.

New Yorkban a kereskedés kezdetén a DJIA-30 index 0,6 százalék, az S&P-500 index 0,8 százalék, a Nasdaq Composite index 0,9 százalék emelkedést mutatott.
Az amerikai tőzsdéken az előző pénteki, majd a múlt hét hétfői nagy árfolyamesés után a hét többi napján szokatlanul szélsőséges ingadozással folyt a kereskedés, ami kedden erős pozitív, míg szerdán mérsékelten negatív, csütörtökön erősen negatív záráshoz, majd pénteken ismét tekintélyes nyereséghez vezetett. A DJIA index a hét három napján is ezer pontot meghaladó mértékben ingadozott és két napján végzett több mint 300 pont nyereséggel.

     
A DJIA, S&P és Nasdaq Composite indexek mind öt százalékot meghaladó eséssel fejezték be a múlt hetet, ami 2016 januárja óta a legnagyobb heti veszteségük volt – azt követően, hogy rekordot rekordra halmoztak januárban. A DJIA és az S&P két százalékkal, a Nasdaq fél százalékkal áll év eleji értéke alatt. Tizenkét havi távlatban azonban a DJIA és a Nasdaq indexek még közel húsz százalék, az S&P index pedig tizenhárom százalék nyereséget hordoznak.
Az olaj ára emelkedett hétfőn, visszaszerezve elmúlt heti veszteségének egy töredékét. A WTI 1,20 százalékkal hordónként 59,91 dollárra, a Brent 0,99 százalékkal 63,41 dollárra emelkedett a globális kereskedésben az amerikai tőzsdék nyitásakor. Az olajárat a múlt héten az amerikai olajtermelés minden várakozást felülmúló növekedése gyengítette, hétfőn pedig az OPEC keresletnövekedésről tett előrejelzése emelte meg.
A dollár árfolyama alig változott, miután 15 hónapja a legnagyobb nyereséggel zárta az elmúlt hetet. A dollár a főbb devizák kosarával szemben másfél százalékkal erősödött a múlt héten. Az eurót az amerikai piacok hétfői nyitásakor 0,02 százalékkal jegyezték gyengébben 1,2248 dolláron.
Az arany határidős jegyzése legközelebbi teljesítésre 0,52 százalékkal unciánként 1322,30 dollárra emelkedett.(MTI)

640x40_feher
640x40_feher
Scroll To Top

[contact-form-7 id=”55816″ title=”ContactForm_WithTel”]

×