ingyenes webstatisztika

Tőzsde – Erős zárás várható New Yorkban

Erős kezdés után némi megtorpanás következett, de a kereskedés utolsó előtti órájában is nyereségben jártak az amerikai tőzsdeindexek pénteken.                                                                                                  

A vezető 30 iparvállalat DJIA indexe újabb történelmi csúcsra emelkedett, 20 óra körül 14 382 ponton állt, ami 0,36 százalékos emelkedés a csütörtöki záróárfolyamhoz képest. Az S&P 500 0,30 százalékkal, a Nasdaq Composite pedig 0,26 százalékkal erősödött.
Az indexek már hatodik napja emelkednek a javuló makrogazdasági mutatóknak és a Fed nagyvonalú monetáris politikájának köszönhetően.
Az árfolyamokat pénteken is főleg a rendkívül kedvező munkaerőpiaci adatok lendítették fel, a várakozásokat meghaladó mértékben nőtt a foglalkoztatás és csökkent a munkanélküliségi ráta februárban az Egyesült Államokban.
Ezúttal kevésbé szerepeltek jól a bankpapírok, a befektetők a Fed stressztesztjének jó eredményében bízva csütörtökön erőteljesen vásárolták a bankrészvényeket, majd amikor kiderült, hogy valóban jó lett az eredmény, idejét látták az árfolyamnyereség  besöprésének.
Csütörtökön az indexek nyereséggel zártak: a DJIA 0,23 százalékkal, az S&P 500 index 0,18 százalékkal, a Nasdaq Composite 0,30 százalékkal emelkedett.
Az amerikai WTI nyersolaj jegyzése a kereskedés vége előtt mintegy két órával hordónként 91,13 dolláron állt, 43 centtel a csütörtöki záróár alatt. Az északi-tengeri Brent minőség ára a dollár erősödésével párhuzamosan csökkent, hordóját 109,86 dolláron jegyezték, 1,29 dollárral olcsóbban, mint előző nap.
Az arany ára márciusi határidőre 0,1 százalékkal, unciánként 1576,60 dollárra emelkedett.
Az euró 0,9 százalékkal 1,2990 dollárra esett, miután a Fitch hitelminősítő egy fokozattal lerontotta Olaszország adósbesorolását. (MTI)

640x40_feher
Scroll To Top