ingyenes webstatisztika

Tőzsde – Erős nyitás New Yorkban

Emelkedő indexekkel indult a kereskedés kedden az amerikai értékpapírpiacokon.

A kínai jegybank piacokat megnyugtató közleményének és kedvező amerikai makrogazdasági adatoknak köszönhetően bizakodó hangulat kerekedett felül az előző napok kockázatkerülő magatartásán.
New Yorkban a kereskedés kezdetén a DJIA 30 index 0,79 százalék, az S&P 500 index 0,89 százalék, a Nasdaq Composite pedig 0,90 százalék nyereséget mutatott.
A kínai jegybank kedden közleményben kötelezte el magát a bankközi hitelezés múlt heti befagyásához vezető okok elhárítása, a helyzet normalizálása mellett.
A kedden közzétett adatok szerint az Egyesült Államokban a vártnál nagyobb mértékben, már második egymást követő hónapban emelkedett a tartós használati cikkek rendelésállománya májusban.
Az amerikai tőzsdeindexek hétfőn a kínai bankközi likviditási gondok miatt újabb nagy eséssel növelték a Fed kötvényvásárlási programja fokozatos kivezetéséről tett múlt heti bejelentése óta elszenvedett veszteségeiket: a DJIA 30 index 0,94 százalékkal, az S&P 500 1,21 százalékkal, a Nasdaq Composite pedig 1,09 százalékkal esett.(MTI)

640x40_feher
Scroll To Top