ingyenes webstatisztika

Tőzsde – Erős kezdés New Yorkban

Indexemelkedéssel indult a kereskedés kedden az amerikai értékpapírpiacokon. A tőzsdék hétfőn nyereséggel zártak.

A DJIA-30 index 1,03 százalékkal, az S&P-500 index 0,80 százalékkal kezdett magasabban, a Nasdaq Composite pedig 0,38 százalékkal erősödött a nyitáskor.

Az indexek a koronavírus-ellenes oltások biztató teszteredményeinek a bejelentése óta lendületesen emelkednek a gazdasági növekedés megindulása reményében. Az S&P index a legjobb úton halad afelé, hogy 1980 óta a legjobb novemberét zárhassa. A befektetői hangulaton kedden javított még az elnöki hatalom zökkenőmentes átadásának az előkészületeiről tett fehér házi bejelentés is.
Hasonló okból az olajár is emelkedőben van. A Brent nyersolaj ára 1,69 százalékkal állt magasabban az amerikai piacok nyitásakor a nemzetközi kereskedelemben 46,82 dolláron hordónként, a WTI ára pedig 1,61 százalékkal 43,84 dollárra emelkedett. Mindkét olajtípus ára 5 százalékkal emelkedett az elmúlt héten, amit hétfőn további 2 százalékkal fejeltek meg.
Az eurót 0,14 százalékkal jegyzik erősebben 1,1857 dolláron, az arany spot ára 1,66 százalékkal unciánként 1807,07 dollárra csökkent. Az arany a javuló gazdasági növekedési kilátások függvényében veszít értékőrző befektetési eszközként játszott szerepéből, ára emiatt csökken. Kedden az aranyár már négy havi mélypontot ért el.(MTI)

640x40_feher
Scroll To Top