ingyenes webstatisztika

Tőzsde – Enyhén pozitív kezdés az amerikai tőzsdéken

A szerdai vegyes zárás és az S&P-500 index rekordja után csekély emelkedéssel indult a kereskedés csütörtökön az amerikai értékpapírpiacokon.

New Yorkban s DJIA-30 index 0,12 százalékos, az S&P-500 index 0,02 százalékos, a Nasdaq Composite index 0,16 százalékos emelkedéssel kezdte a csütörtöki tőzsdenapot.

Az amerikai piacok nyitásakor az európai tőzsdék többsége veszteségben járt. A páneurópai gyűjtőindexek 0,2 százalékos veszteséget mutattak, az euróövezeti EuroStoxx50 pedig 0,1 százalékosat.
A heti munkanélküli segélykérelmek a vártnál nagyobb mértékben csökkentek az elmúlt héten, ami adott némi pozitív lendületet a tőzsdei árfolyamoknak: az első alkalommal munkanélküli segélyért folyamodók száma 712 ezerre csökkent a várt 775 ezer helyett az előző heti 787 ezerről.
A Tesla árfolyama a nyitás előtt a tőzsdén kívüli forgalomban több mint négy százalékkal emelkedett, miután a Goldman Sachs megemelte a részvény célárfolyamát azt nyugtázva, hogy a papír hamarosan bekerül az S&P-500 indexbe.
Az olajár csökkent csütörtökön, az amerikai piacok nyitásakor a WTI nyersolaj ára 0,35 százalékkal állt alacsonyabban a nemzetközi kereskedelemben hordónként 45,12 dolláron, a Brent ára pedig 0,17 százalékkal 48,17 dollárra csökkent.
Az OPEC és Oroszország álláspontja médiaértesülések szerint közelebb került egymáshoz a termeléskorlátozási kvótát illetően. A jelenlegi napi 7 millió hordós önkéntes termeléskorlátozást eredetileg januártól tervezték napi 2 millió hordóval mérsékelni. Nem hivatalos médiaértesülések szerint viszont februártól minden hónapban napi újabb 500 ezer hordóval mérséklik majd a termeléskorlátozási kvótát.
Az eurót 0,38 százalékkal jegyzik erősebben 1,1261 dolláron. A főbb devizák kosarával szemben kalkulált dollár-index két és fél éves mélypontot érintett, ami kedvezett az arany drágulásának.
Az arany spot ára 0,57 százalékkal emelkedett unciánként 1841,22 dollárra. Az arany ára az év eleje óta már több mint 21 százalékkal emelkedett. Az euró 8,6 százalékkal áll erősebben a dollárral szemben az év eleji árfolyamánál.(MTI)

640x40_feher
Scroll To Top