ingyenes webstatisztika

Tőzsde – A hét amikor a FHB majdnem 40 százalékot emelkedett, a Telekom meg 9-et

Harmadával csökkenő forgalom mellett minimálisan lépte túl pénteken a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) indexe, a BUX az egy héttel korábbi záró értékét, a mutató egész héten szűk sávban mozgott.

A forgalom 62,2 milliárd forintról 43 milliárdra esett, a BUX pedig a 18 062-18 297 pontos sávban ingadozott a múlt héten. Pénteken 18 249,39 ponton zárt, az előző heti záró érték 18 106,07 pont volt.
Hétfőn a vezető részvények – a Magyar Telekom kivételével – gyengültek a pénteki záráshoz képest. A távközlési papír 6,23 százalékos erősödését egy cégspecifikus hírrel, a Deutsche Telekom (DT) cseh leányvállalatának kivásárlásával magyaráztak a kereskedők.
Kedden elsősorban a Mol és a Richter húzta fölfelé az indexet, míg az OTP stagnált. A Telekom esését azzal magyarázták az elemzők, hogy a befektetők egyre kisebb esélyt adnak arra, hogy a Deutsche Telekom a cseh leányvállalat kisebbségi tulajdonának kivásárlása után a Magyar Telekom részvényeire is ajánlatot tegyen.
Szerdán a magyar részvénypiac alulteljesített a külföldi börzékhez képest, a teljes magyar piac mínuszban zárt, viszonylag jó forgalom mellett. Az OTP esett a legtöbbet, de valamennyi vezető papír gyengült.
Csütörtökön külföldi hírek mozgatták a hazai piacot. A napközbeni gyengülés után a kereskedés végére a nemzetközi indexekkel együtt erősödött a BUX, de így is enyhe mínuszban zárt. A Mol – a szerdai gyengülést folytatva – csütörtökön is mínuszban fejezte be a napot. Az OTP viszont erősödött és enyhe pluszban zárt.
Pénteken  a nyugat-európai tőzsdék erősödésével magyarázták az elemzők a BÉT jó teljesítményét. A BUX index emelkedésének alapvető oka a Magyar Telekom árfolyamának több mint 5 százalékos javulása volt, amelyet ismét a Deutsche Telekom leányvállalatok felvásárlásáról szóló piaci találgatásoknak tulajdonítottak a kereskedők.
A Mol-részvények ára 10 forinttal, 0,07 százalékkal 13 750 forintra emelkedett.
A Magyar Telekom 27 forintos, 8,85 százalékos erősödéssel, 332 forinton zárta a hetet.
A Richter-papírok értéke 21 forinttal, 0,52 százalékkal 4999 forintra esett.
Az OTP árfolyama 60 forinttal, 1,41 százalékkal 4210 forintra esett.
A kis- és közepes részvények indexe, a BUMIX 133,61 ponttal, 9,48 százalékkal emelkedett, 1543,09 ponton állt pénteken záráskor.(MTI)

FHB árfolyama – Akár 1000 forint felé is mehet

Kilőtt a Pannergy és az FHB, beszakadt az ENEFI

Itt a száguldás oka – 25 százalékot szerzett az FHB a Magyar Takarék Zrt.-ben

640x40_feher
Scroll To Top