ingyenes webstatisztika
Home / Világgazdaság / Tovább lassult az amerikai lakóingatlanok árának emelkedése júliusban

Tovább lassult az amerikai lakóingatlanok árának emelkedése júliusban

Tovább lassult az amerikai lakóingatlanok árának emelkedése az Egyesült Államokban júliusban.

Az egész amerikai piacot lefedő S&P/Case-Shiller index éves összevetésben 6,0 százalékkal emelkedett júliusban, míg júniusban 6,2 százalékkal, májusban pedig 6,4 százalékkal.
Az Egyesült Államok 20 legnagyobb városában 5,9 százalékkal nőttek a lakóingatlan-árak éves összevetésben, lassult az ütem a júniusban mért 6,4 százalékhoz képest. A tíz legnagyobb városban 5,5 százalékos volt a növekedés júliusban, ugyancsak alacsonyabb az előző havi 6,0 százaléknál.
A leginkább figyelt, a 20 városra kiterjedő indexre az elemzők 6,2 százalékos emelkedést vártak.
Továbbra is a nyugati parton drágulnak a legnagyobb mértékben a lakóingatlanok, kétszámjegyű növekedést mértek Las Vegasban (13,7 százalék), majd Seattle (12,1 százalék) és San Francisco (10,8 százalék) következett.

     
A magasabb árszínvonalú városokban valamivel mérsékeltebb emelkedést mértek, New Yorkban 3,4 százalékkal, Washingtonban 2,7 százalékkal, Clevelandben 5,7 százalékkal, Chicagóban pedig 3,0 százalékkal nőttek az ingatlanárak.
Szezonális kiigazítás nélkül számolva, havi összevetésben, az országos index 0,4 százalékkal nőtt, míg a legnagyobb városok tízes csoportjában 0,2 százalékkal, a húszasban pedig 0,3 százalékkal emelkedtek az árak.
Szezonális kiigazítással számolva, egész Amerikát tekintve, 0,2 százalékkal növekedtek az árak júniushoz képest, a 20 legnagyobb város esetében 0,1 százalékkal drágultak a lakóingatlanok, a szűkebb, tízes csoportban pedig stagnáltak az árak.
David M. Blitzer, az árindexet összeállító bizottság vezetője az adatokat kommentálva rámutatott, hogy az áremelkedés kezdi lenyomni az ingatlanpiacot. Az utóbbi hat hónapban rendre csökkent, júliusban kétéves mélypontra süllyedt a piac legnagyobb szegmensét kitevő használt családi házak értékesítése. Az idei év eleje óta jelentősen romlott az elérhetőség, mivel az árak emelkedése miatt bizonyos rétegek már nem képesek ingatlant vásárolni.(MTI)

640x40_feher
640x40_feher
Scroll To Top

[contact-form-7 id=”55816″ title=”ContactForm_WithTel”]

×