ingyenes webstatisztika
Home / Belföld / Gazdaság / Több milliárd forintba kerül majd az azonnali fizetések rendszerének bevezetése

Több milliárd forintba kerül majd az azonnali fizetések rendszerének bevezetése

Az azonnali fizetések rendszerének 2019-es bevezetéshez át kell alakítani a bankok és az egyes magyarországi bankokat összekötő átutalási rendszert, amelyet a Magyar Nemzeti Bank (MNB) tulajdonában álló GIRO Zrt. működtet, mindez pedig vélhetően több milliárd forintba kerül majd – mondta Bartha Lajos, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) igazgatója kedden az M1 aktuális csatornán.

Hozzátette: Európában 4-5 országban érhető el az azonnali fizetések rendszere, minden esetben a bankrendszerek önkéntesen hajtották végre az átállást. Magyarországon azonban a bankrendszer ilyen irányú fejlesztését a jegybank kezdeményezte, így minden magyar banknak, amelyik foglalkozik pénzforgalmi szolgáltatással kötelező lesz az átállás, és egy időpontban kell csatlakoznia az azonnali fizetések rendszeréhez – mondta az MNB igazgatója.

     
Bartha Lajos kifejtette: ma még reggel 7 és délután 17 óra között zajlanak az átutalások, és nagyjából az átutalás indításától számítva másfél óra múlva érkezik meg az utalás a kedvezményezett számlájára. Az azonnali fizetések rendszerének bevezetése után a kedvezményezett címére másodpercek alatt érkezik majd meg az átutalás.
Az igazgató megjegyezte: az azonnali fizetések rendszerének bevezetésével Magyarország a pénzügyek terén is átáll a folyamatos működésre.(MTI)

640x40_feher
640x40_feher
Scroll To Top

[contact-form-7 id=”55816″ title=”ContactForm_WithTel”]

×