ingyenes webstatisztika

Több ezren szeretnének a Nokia top mérnökei lenni

Újszerű megoldással keresi a Nokia a munkatársakat a vállalat 150 szoftverfejlesztői pozíciójára

Óriási az érdeklődés a munkaerőpiacon alig néhány héttel azután, hogy a Nokia bejelentette, bővíti magyarországi kutatás-fejlesztési központját, és ezáltal 150 új munkahelyet hoz létre. A Nokia erre a célra létrehozott honlapját, a www.topmernok.hu oldalt a bejelentést követő órákban 1500-an tekintették meg, és több százan töltötték ki a tesztet, hogy megtudják, megfelelnek-e a pozíció betöltéséhez szükséges követelményeknek. Az innovatív kampánynak köszönhetően a vállalat vezetői gyorsan ki tudják szűrni a több ezer jelentkezőből azokat, akik „top mérnökök” lehetnek.

Közel egy évvel ezelőtt a Nokia – melynek Networks üzletága korábban Nokia Solutions and Networks, ill. NSN néven volt ismert – stratégiai megállapodást kötött Magyarország kormányával a munkahelyteremtés és a vállalat hosszú távú magyarországi jelenlétének előmozdítása érdekében. A májusban aláírt munkahelyteremtő programról szóló megállapodás értelmében a Nokia 150 fővel bővíti magyarországi K+F központját, valamint kötelezettséget vállal arra, hogy az így létrejövő munkahelyeket és kutatás-fejlesztési kapacitásokat 5 éven keresztül fenntartja. Mindehhez a magyar állam közel 211 millió Ft-os vissza nem térítendő támogatást biztosít. A megállapodást követően a cég magyarországi létszáma közel 1400 főre emelkedik.

A legalkalmasabb munkatársak megtalálására a Nokia egy új toborzási formát alkalmazott. A „Top mérnök vagy” névre keresztelt kampány célja, hogy leegyszerűsítse és érdekessé tegye a folyamatot. A www.topmernok.hu oldalon az érdeklődők egy web-alapú feladatsor segítségével kipróbálhatják tudásukat, és a hagyományos állásinterjúkhoz képest gyorsabban és kényelmesebben teljesíthetik a kiválasztási folyamat első fázisát. Az email címmel történő regisztrációt követően a jelentkezők egy interaktív, szakmai tesztet tölthetnek ki. A teszt sikeres teljesítését követően a Nokia munkatársai felveszik velük a kapcsolatot, és a kiválasztást a továbbiakban a megszokott módon folytatják. A honlapon ezenfelül hasznos információkat lehet találni a cégről, valamint az aktuális pozíciókról.

A „Top mérnök vagy” kampány segítségével az elkövetkezendő hónapokban 150 új, magasan képzet szoftvermérnököt vesz fel a Nokia, kiváló karrierlehetőséget, érdekes szakmai kihívásokat és kimagasló anyagi megbecsülést kínálva – akár pályakezdők számára is.

„Az új módszer segíti a HR-es kollégákat, és hatékony szakmai szűrőként funkcionál, hiszen a nagy érdeklődés következtében több ezer önéletrajz érkezik rövid időn belül hozzánk. A honlap nélkül rengeteg időbe telne kiválasztani azokat a jelentkezőket, akiket érdemes behívni interjúra.” – mondta Zagyva Béla, a Nokia magyarországi igazgatója.

A Nokia előrejelzései szerint 2020-ra robbanásszerű fejlődés várható a mobilhálózatok terén. Egyrészt a mobil-adatforgalom ezerszeresére fog növekedni, melynek oka, hogy 500 millió helyett 5 milliárd ember fog internetezni, és a napi 10 MB helyett 1 GB mobil-adatforgalmat fog lebonyolítani. A másik jelentős változás, hogy a növekedés térben és időben még inkább változó lesz. Végül, de nem utolsó sorban, a jelenleginél sokkal több eszköz és gép is csatlakozni fog a mobilinternetre.

A Nokia mérnökei olyan új fejlesztéseken dolgoznak, mint a 4G/LTE és az LTE-hálózatokon nyújtott hangszolgáltatás, valamint műszaki támogatási szolgáltatást biztosítanak a vállalat ügyfeleinek világszerte. Bizonyított szakértelmének köszönhetően a magyar K+F részleg most a legfejlettebb felhőalapú telekommunikációs megoldások irányába bővíti a tevékenységét, melyek segítségével a hálózatüzemeltetők kezelni tudják majd a kiszámíthatatlan adatforgalom-növekedést, mindeközben jelentősen javítva a felhasználói élményt is.

A Nokiáról

A Nokia olyan technológiákba fektet be, amelyek fontosak a mai világban, ahol készülékek milliárdjai kapcsolódnak egymáshoz. Három fő területre összpontosítunk: hálózati szoftver, hardver és szolgáltatások, melyeket Networks üzletágunk kínál; helyfüggő intelligens szolgáltatások, amit a HERE üzleti egységen keresztül biztosítunk; valamint előrehaladott telekommunikációs fejlesztések és szabadalmak, amelyekkel a Technologies üzletágunk foglalkozik. Mindhárom területen vezető piaci szereplők vagyunk.

Networks üzletágán keresztül a Nokia a mobil-szélessáv világszintű szakértője, mely a legelső GSM-hívástól kezdve az első LTE-hívásig folyamatosan élenjár a mobiltechnológia egymást követő generációiban. A vállalat globális szakértői találják fel azokat az új megoldásokat, amelyekre az ügyfeleknek hálózataikban szükségük van. A világ legfejlettebb mobilhálózatait kínáljuk, valamint maximális értékkihasználást biztosítunk ezen hálózatokhoz, és olyan szolgáltatásokat, amelyek révén mindez zökkenőmentesen működik. www.nsn.com // http://company.nokia.com

640x40_feher
Scroll To Top