ingyenes webstatisztika
Home / _Címlap / Több bizonytalansági faktor kedvezhet az olajnak a héten

Több bizonytalansági faktor kedvezhet az olajnak a héten

A bizonytalan világpolitika igencsak kedvez az olaj kurzusának. Az egyik ilyen tényező, az az iraki és a kurd ellentétek kicsúcsosodása, a másik pedig, hogy Trump elnök nem hitelesítette az iráni megállapodást. Nagy rá az esély, hogy a WTI elérheti az 54-55 dolláros szintet.

Több bizonytalansági tényező is segíti jelenleg az olajár emelkedését. A ma reggeli hírek szerint küszöbön áll a fegyveres konfliktus a kurd erők és az iraki hadsereg között, amely egy jelentősebb olajteremő mezőt is érinthet. Egyelőre még nem volt hatással ez a kitermelésre, ennek esélye azonban nem elhanyagolható, a bizonytalanság pedig kedvez az olaj árfolyamának, így ma reggel már 52 dollár környékén mozog a WTI típiusó olaj árfolyama.

     

A másik tényező, mely segíti jelenleg az olajpiaci szentimentet, hogy Donald trump a vártnak megfelelően nem hitelesítette az iráni nukleáris megállapodást, ami egyes vélemények szerint az iráni szankciók ismételt bevezetéséhez és ez pedig az olajár emelkedéséhez vezethet.

Összességében tehát több geopolitikai feszültség is segítheti a következő napokban az olajár emelkedését, így jó eséllyel a WTI típusú olaj elérhető az 54-55 dolláros zónát.


Forrás: GazdaságTV.hu

640x40_feher
640x40_feher
Scroll To Top

[contact-form-7 id=”55816″ title=”ContactForm_WithTel”]

×