ingyenes webstatisztika
Home / Külföld / Európa / Terrortámadás végzett az ukrán titkosszolgálat egy ezredesével Donyeck megyében

Terrortámadás végzett az ukrán titkosszolgálat egy ezredesével Donyeck megyében

Életét vesztette az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) egyik ezredese, amikor felrobbant az autója pénteken a Donyeck megye déli részén, az Azovi-tenger partján fekvő Mariupol kikötővárosban; az esetet a kijevi hatóságok terrorcselekménynek minősítették.

Jurij Lucenko főügyész kijevi sajtótájékoztatóján elmondta, hogy Olekszandr Haraberjus ezredesnek mindkét lábát leszakította a robbanás, a mentőautóban halt meg vérveszteség miatt.
A kijevi hatóságok meggyőződése, hogy a támadást a Moszkva által támogatott donyecki szakadárok hajtották végre a titkosszolgálat elhárítási részlegének tisztje ellen. Mariupolban és a megye egész, ukrán ellenőrzésű részén megerősítették a rendőri járőrszolgálatot.
A bűntett helyszínén jelenleg pirotechnikai szakértők dolgoznak, hogy megállapítsák, milyen robbanóeszköz végzett az ezredessel.
A Hromadszke ukrán televízió egyik újságírója Facebook-bejegyzésében emlékeztetett arra, hogy Haraberjus tavaly életveszélyes fenyegetést kapott a donyecki szakadárok egyik “hadurától”, egy bizonyos Hodakovszkijtól, aki korábban az SZBU munkatársa volt.(MTI)

640x40_feher
640x40_feher
Scroll To Top