ingyenes webstatisztika

Terrortámadás végzett az ukrán titkosszolgálat egy ezredesével Donyeck megyében

Életét vesztette az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) egyik ezredese, amikor felrobbant az autója pénteken a Donyeck megye déli részén, az Azovi-tenger partján fekvő Mariupol kikötővárosban; az esetet a kijevi hatóságok terrorcselekménynek minősítették.

Jurij Lucenko főügyész kijevi sajtótájékoztatóján elmondta, hogy Olekszandr Haraberjus ezredesnek mindkét lábát leszakította a robbanás, a mentőautóban halt meg vérveszteség miatt.
A kijevi hatóságok meggyőződése, hogy a támadást a Moszkva által támogatott donyecki szakadárok hajtották végre a titkosszolgálat elhárítási részlegének tisztje ellen. Mariupolban és a megye egész, ukrán ellenőrzésű részén megerősítették a rendőri járőrszolgálatot.
A bűntett helyszínén jelenleg pirotechnikai szakértők dolgoznak, hogy megállapítsák, milyen robbanóeszköz végzett az ezredessel.
A Hromadszke ukrán televízió egyik újságírója Facebook-bejegyzésében emlékeztetett arra, hogy Haraberjus tavaly életveszélyes fenyegetést kapott a donyecki szakadárok egyik “hadurától”, egy bizonyos Hodakovszkijtól, aki korábban az SZBU munkatársa volt.(MTI)

640x40_feher
Scroll To Top