ingyenes webstatisztika
Home / _További hírek / Terrorizmus – Belgiumban a lakosság túlnyomó többsége szerint terrortámadás készül
Legfrissebb hírek Magyarországról angol nyelvű portálokról: NewsPortal.hu

Terrorizmus – Belgiumban a lakosság túlnyomó többsége szerint terrortámadás készül

A lakosság 73 százaléka szerint terrortámadás fogja érni idén Belgiumot, a megkérdezetteknek azonban “mindössze” 30 százaléka változtatott a viselkedésén a terrorfenyegetettség miatt – derült ki egy szerdán közzétett friss felmérésből.

A Le Soir című francia nyelvű belga lap tájékoztatása szerint a válaszadók leginkább Brüsszelben tartanak merényletektől. Arra a kérdésre, hogy a kormány jól mérte-e fel a veszélyt, a belgák 58 százaléka igennel válaszolt, 28 százalék szerint azonban alá-, 19 százalék szerint pedig túlbecsülték a kockázatot.
A közvélemény-kutatásból az is kiderült, hogy a lakosság 66 százaléka szerint az utóbbi időben túl sok menekültet és migránst fogadtak be az országba. Három hónappal ezelőtt a megkérdezettek 55 százaléka volt ezen a véleményen.
A belgák más kérdésekben is borúlátónak bizonyultak, például mindössze 14 százalékuk gondolja úgy, hogy 2016-ban nőni fog a foglalkoztatottság.
Egyetlen kérdést illetően mutatkozott optimistának a közvélemény: a válaszadók 67 százaléka a flamand függetlenségi törekvések ellenére is hisz a belga állam jövőjében.(MTI)

640x40_feher
Scroll To Top

[contact-form-7 id=”55816″ title=”ContactForm_WithTel”]

×